Primăvara în Europa este superbă. Această perioadă este combinația perfectă: vreme moderată, prețuri mai mici, mai puțini turiști și peisaje de vis. Iată propunerile noastre pentru cele mai bune 3 capitale europene pe care să le vizitezi în această primăvară.

Amsterdam – Primăvara aduce tot ceea ce este mai frumos pentru Amsterdam și împrejurimilie sale. Pe măsură ce orașul se trezește din amorțeala iernii, copacii care se află de-a lungul canalelor se inverzesc, lalelele colorează fiecare colț orașului, iar parcurile, terasele și bulevardele se umple de oameni ce caută primele raze de soare. Pentru o experiență unică, mergeți la Flower Strip, la o distanță de aproximativ o oră de Amsterdam. Veți fi înconjurați din toate părțile de unele dintre cele mai frumoase flori din lume. Este o imagine pe care nu o veți uita prea curând. Încă un motiv pentru care trebuie să vizitați capitala Olandei în această perioadă a anului este acelă că pe data de 27 aprilie, în fiecare an, are loc ”Ziua Regelui”. Acest festival îmbracă orașul în portocaliu. Milioane de oameni din toată țara, toți îmbrăcați în portocaliu, colindă Amsterdamul și sunt petreceri în orice casă, în orice bar și pe stradă.  Așa că haideți să ne îmbrăcăm în portocaliu și să ne piedem în mulțime. De asemenea, din punct de vedere statistic, luna aprilie este cea mai uscată lună a anului în Amsterdam. În această perioadă sunt cele mai mici șanse de ploaie. Ceea ce face totul mai frumos, nu? Inclusiv ciclismul…pentru că ce reprezintă o excursie în Amsterdam dacă nu vizităm orașul și de pe bicicletă?

Amsterdam Olanda Blog Calator
Amsterdam, Olanda – Sursă foto: realtor.com

Madrid – Primăvara este perioada perfectă a anului pentru a vizita capitala Spaniei, Madrid, evitând astfel atât frigul din lunile de iarnă, cât și temperaturile fierbinți din perioada verii. Este, de asemenea, un moment prielnic pentru a experimenta unele dintre cele mai faimoase festivaluri ale orașului, cum ar fi Mutua Madrid Open, San Isidro sau Feria del Libro. Totul începe să inflorească, inclusiv cireșii. Nu există loc mai bun pentru a vedea spectacolul dat de acești copaci decât parcul Quinta de los Molinos. Nu pot să nu amintesc cea mai cunoscută piață stradală din Madrid, Rastro, ce are loc în fiecare duminică, și pe care este perfect să o vizitați primăvara. În perioada lunilor de vară se aglomerează peste măsură. Mergeți aici pentru a servi o bere spaniolă și pentru a vă bucura de tot felul de tapas delicioase. Madrid este clar una dintre cele mai frumoase capitale europene.

Madrid Spania Blog Calator
Madrid, Spania – Sursă foto: telegraph.co.uk

Copenhaga – Străzile și piețele din Copenhaga sunt pline de energie în perioada primăverii, devin vibrante și energice, iar festivalurile sunt peste tot în oraș. Se simte ca și cum cei din Copenhaga sărbătoresc încheierea iernii. Capitala Danemarcei este un oraș fermecător, cu străzi centrale pietruite, clădiri moderniste și multe buticuri unde se vinde ciocolată. Oferă o combinație bogată și variată de atracții culturale, inclusiv muzee sau colecții de artă europeană. Vă puteți începe vizita în Copenhaga de la renumitul hotel D`Angleterre, recent renovat, cu vedere la piața Kongens Nytorv. În vecinătatea hotelului se găsește și teatrul regal danez și strada comercială Stroget. Vă recomand și The Blue Planet, cel mai mare acvariu din Europa de Nord. De asemenea, în perioada primăverii parcurile sunt o încântare, așa că faceți o plimbare prin Kongens Have, Frederiksberg Have sau parcul de distracții din Tivoli. Copenhaga, una dintre cele mai îndrăgite capitale europene, este ca o gură de aer proaspăt, mai ales în luna mai, când începe carnavalul în stil brazilian și festivalul Distortion. Distortion este o petrecere uriașă în Copenhaga, în perioada 31 mai – 4 iunie, unde în jur de 100.000 de oameni se distrează în stradă. Primăvara este o perioadă fericită a anului în Copenhaga, așă că pur și simplu lăsați-vă purtați de străzi, plimbați-vă prin tot orașul și bucurați-vă de un pahar de vin în parcurile inundate de cireși.

Copenhaga Danemarca Blog Calator
Copenhaga, Danemarca – Sursă foto: fodors.com

Dacă sunteți interesați și de alte destinații pentru anul 2018, vă recomandăm acest TOP: 10 orașe de vizitat în 2018