Un city break vă oferă șansa de a ieși din cotidian și de a vă relaxa, de a explora istoria, cultura și arta unui loc nou. Ordinea orașelor pe care vi le voi propune pentru anul 2019 nu are o anumită particularitate, sunt doar unele dintre cele mai frumoase și iconice orașe europene.

Londra – Iubesc acest oraș pentru că are mereu ceva nou de oferit. Pe lângă reperele faimoase, cum ar fi Big Ben, Palatul Buckingham, Casele Parlamentului, Tower Bridge sau London Eye, Londra înseamnă parcuri mari și verzi, înseamnă ceai aromat în fiecare după-amiază, înseamnă muzee și galerii de artă. Trebuie doar să dați un search pe google si veți găsi o mulțime de evenimente, spectacole, musicaluri, concerte sau piese de teatru. Aici vă puteți informa mai bine despre orice v-ar plăcea să faceți în capitala Angliei. În ceea ce privește cea mai bună perioadă de vizitat Londra, eu cred că fiecare lună a anului este deosebită în Londra. Dar hai să zicem că vara sunt cele mai mici șanse să nu vă plouă. Eu am vizitat Londra în mai, mi-a plăcut la nebunie. Aici puteți citi despre recomandările mele pentru un city break în Londra, unul dintre cele mai frumoase orașe europene.

Porto – Porto este încă un oraș pe care îmi doresc să-l vizitez și sper că în 2019 voi reuși. Pe lângă plajele superbe din apropiere, Porto este fermecător. Construit pe dealurile care străjuiesc râul Douro, Porto oferă panorame superbe. Este un oraș vechi medieval și veți găsi aici un mix al arhitecturii romane și mediteraneene. Orașul boem al Portugaliei este încărcat cu o cultura bogată, peisaje impresionante, plaje însorite şi muzică tradiţională. Primăvara și toamna sunt perfecte pentru a descoperi acest oraș, în aceste perioade fiind cea mai plăcută vreme.

Citește AICI și despre Lisabona

Orasul Porto, cea mai buna destinatie a anului 2019
Porto, Portugalia

Copenhaga – Capitala daneză este un oraș relativ mic, perfect de străbătut pe jos, cu bicicleta sau cu tramvaiul. Recunosc că nu am vizitat încă acest oraș, de aceea este pe lista mea de dorințe a acestui an. Îmi doresc să mă plimb pe plajele din Copenhaga, să vizitez renumitele castele, să explorez orașul de pe apă…și câte și mai câte mi-aș dori! Vremea este perfectă din mai până în august, însă dacă nu vă deranjează vremea rece, puteți vizita acest oraș în orice lună a anului. În perioada sărbătorilor de iarnă, capitala daneza oferă cel mai autentic spirit al Craciunului. Se spune că danezii sunt cea mai fericită națiune de pe Pământ, astfel că în Copenhaga nu ai cum să nu te molipsești de bună dispoziție.

Copengaha una dintre destinatiile de top in 2019
Copenhaga, Danemarca

Barcelona – Barcelona este unul dintre cele mai iubite orașe europene, pentru că are arhitectură deosebită, istorie impresionantă, plaje minunate, mâncare delicioasă și oameni veseli și prietenoși. Aici veți găsi toate detaliile despre un city break în capitala Cataloniei, iar aici puteți vedea unele dintre cele mai importante evenimente, de la concerte până la sărbători religioase. Ce îmi place cel mai mult la acest oraș este faptul că Barcelona este o destinație pentru toată lumea. Este perfect pentru cei care călătoresc singuri, pentru cupluri și pentru familii. Viața în Barcelona este minunată în orice perioadă a anului!

Amsterdam – Este unul dintre cele mai frumoase și fermecătoare orașe europene. Cunoscut sub numele de „Veneția Nordului” datorită celor peste 100 de canale ale sale, orașul te invită să îl explorezi, să îi vizitezi muzeele, piețele de flori pline de culoare, cartierele, puburile și coffee shopurile. Perioada cea mai frumoasă pentru a vizita capitala Olandei este primavăra, pentru că în aprilie toate lalelele sunt înflorite. Însă puteți alege un city break aici și în sezonul rece, Amsterdam acoperit de zăpadă și împodobit de Crăciun este mai romantic și mai misterios. De asemenea, Festivalul Luminilor transformă tot orașul într-un spectacol. Vizitarea orașului Amsterdam va fi cu siguranță o experiență unică.

orașe europene
Amsterdam, Olanda

Care oraș dintre cele prezentate v-ar plăcea pentru un city break?

*Dacă vreți să aflați mai multe informații și sugestii pentru călătoriile voastre, vă aștept și pe pagina noastră de Facebook.