Țărmul Mării Negre este superb și poate fi refugiul perfect pentru zilele de vară fierbinți. De la an la an, plajele sunt tot mai aglomerate. Pentru un sejur de mai multe zile în bine cunoscutele stațiuni, trebuie să faceți rezervare cu câteva luni înainte. Însă pe lângă acestea, sunt și locuri la Marea Neagra mai puțin explorate. Există multe locuri frumoase și este destul de greu să reduci numărul acestora la 5. Însă acestea mi-au atras atenția în mod deosebit. Dacă vreți să faceți plajă într-un loc mai sălbatic și să scăpați de aglomerație, atunci lista de mai jos de 5 plaje superbe din România sigur va fi pe placul vostru.

5 plaje superbe din România

Plaja Vadu
Plaja Vadu este situată la aproximativ o oră jumătate de mers cu mașina din Constanța. Este un loc liniștit, unde te poți relaxa în voie. Chiar dacă drumul este destul de anevoios, veți fi întâmpinați de un peisaj feeric, cu nisip alb, bărci pescărești și apă calmă.
Pe Plaja Vadu nu veți găsi nimic amenajat, nu sunt nici șezlonguri, nici umbreluțe, nici baruri. Așa că dacă vă hotărâți să veniți pe această plajă v-aș sfătui să vă luați cu voi cam tot ceea ce aveți nevoie pentru o zi la soare. În schimb, pe plajă este o cherhana unde se mănâncă foarte bine. Plaja Vadu este locul ideal pentru a te bucura de mare.

Plaja Vadu, sursă foto: www.mediasinfo.ro

Plaja Corbu
Această plajă sălbatică este mai accesibilă decât plaja Vadu, întrucât este situată aproape de stațiunile Mamaia și Năvodari. Apa este foarte curată, nisipul este fin, iar plaja este mai puțin populată. Și aici va trebui să veniți pregătiți cu tot ce trebuie pentru o zi de plajă, pentru că nu veți găsi șezlonguri sau baruri. Aici, principala atracție va fi sunetul mării.

Plaja Corbu, sursă foto: www.ziuaconstantei.ro

Plaja Agigea
Plaja Agigea este una dintre frumoasele plaje din Golful Pescarilor. Este o plajă intimă și cochetă. Multă lume vine aici pentru faptul ca această zonă nu este aglomerată, dar și pentru faptul că în apropierea acestei plaje se găsește restaurantul Pescăria lui Matei, care în ultimii ani a devenit foarte cunoscut. Personal, nu am ajuns acolo. Însă mulți prieteni au lăudat locația, serviciile și bineînțeles mâncarea acestui restaurant. Foarte multe impresii pozitive despre midiile care se servesc acolo m-au făcut să îmi doresc să ajung în acest loc.
Pe plaja Agigea vă puteți bucura de o zi liniștită și ferită de lume.

5 plaje superbe din România
Plaja Agigea, sursă foto: www.rimhaus.ro

Plaja Sfântu Gheorghe
Cred că v-ați dat seama unde este localizată această plajă 🙂 Este situată cam la 3 kilometri
de localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, iar de aici, pe jos, ajungeți în aproximativ 30 de minute. Este o plajă sălbatică, unde veți auzi doar valurile mării. Vă puteți bucura de kilometri întregi de plajă pustie, cu nisip foarte fin și curat. Dacă ajungeți aici, stați pe plajă până la lăsarea întunericului, când licuricii de mare luminează fosforescent în apă,
oferind astfel un spectacol deosebit. Nu degeaba este una dintre cele 5 plaje superbe din România. Întreaga zonă este superbă, așa că vă recomand să organizați o excursie de câteva zile în Delta Dunării, în zona Sfântului Gheorghe.

5 plaje superbe din România
Plaja Sfantu Gheorghe, sursă foto: www.autokredit.ro

Plaja Gura Portiței
Chiar dacă este ultima în această listă de 5 plaje superbe din România, este preferata mea. Situată tot în Delta Dunării, plaja Gura Portiței este o întindere de nisip, ce se învecinează cu satul pescăresc cu același nume. Accesul pe această plajă este posibil cu barca, din satul Jurilovca, sau cu bicileta, din satul Vadu-Periboina. Al doilea traseu este destul de complicat și nu îl recomand decât celor mai aventuroși.
Odata ajunși la plaja Gura Portiței, nu veți vrea să mai plecați de acolo. În această zonă găsiți cazare în satul de vacanță Gura Portiței, situat la 50 de kilometri de Tulcea. Este un loc de o frumusețe deosebită pe care trebuie să îl vizitați măcar o data în viață.

Plaja Gura Portiței, sursă foto: www.guraportitei.ro