Articolul de astăzi este dedicat orașului din centrul țării și a atracției pe care o exercită asupra călătorilor atât din lumea întreagă, cât și din România. Am pus cap la cap 7 lucruri de făcut în Brașov, o listă realizată din perspectiva mea și care cuprinde lucrurile care m-au încântat, care m-au atras și care mi-au oferit o stare de bine.

Voi începe prin a vă recomanda Casa Cristina, unde ne-am simțit extraordinar de bine, unde gazdele sunt foarte primitoare, iar priveliștea de la fereastra camerei este uimitoare. O noapte aici ne-a costat 130 lei/2 persoane. Aflată la poalele Muntelui Tâmpa, în centrul istoric al Brașovului, Casa Cristina e locul perfect atât în sezonul cald, cât și atunci când zăpada acoperă totul.

vedere casa cristina brasov 7 lucruri de făcut în brașov blog calator
Vedere de la Casa Cristina, Brașov

Acum, că am rezolvat problema cazării, să continuăm cu cele 7 lucruri de făcut în Brașov într-un weekend.

7 lucruri de făcut în Brașov

  1. Incursiune în povestea orașului vechi și a porții Șchei

Trecutul unui oraș și imaginea lui din zilele noastre este cel mai bine explicată prin istoria pe care acesta o ascunde. O plimbare pe aici nu numai că îți oferă alte perspective are orașului, dar te pune față-n față cu zilele de odinioară. Să nu uităm de Turnul Alb, Strada Sforii, cea de-a treia cea mai îngustă stradă din Europa, sau Muzeul Prima Școală Românească, aflat în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae. Poarta Șchei, construită la începutul secolului al XIX-lea, a venit ca raspuns nevoilor locuitorilor din acea perioadă. Acum, pe lângă importanța activă pe care o are în viața brașovenilor, Poarta Șchei se bucură și de o importanță simbolică în turismul orașului de la poalele muntelui Tâmpa.

strada sforii cea mai ingusta strada 7 lucruri de făcut în brașov by blog calator
Strada Sforii, Brașov

2. Vederi cu suflet de pe Muntele Tâmpa 

Arie naturală protejată de interes național, Muntele Tâmpa este cu adevărat o comoară pentru oraș. Înconjurat aproape în totalitate de Brașov, muntele cu o înalțime de aproximativ 1000m oferă imagini incredibile peste urbă. Cei iubitori de înălțimi și de priveliști de neuitat au mai multe variante de a urca acolo: cu mașina, cu telecabina și pe jos.

3. Istoria tumultoasă a Bisericii Negre

Biserica Neagră, cea de-a treia atracție de pe lista noastră de 7 lucruri de făcut în Brașov rămâne în continuare principala atracție pentru turiști. Purtând numele dupa incendiul din 1689, un moment de răscruce pentru întreaga suflare cetățenească, Biserica Neagră, inițial denumită Biserica Sfânta Maria, este cea mai importantă și mare catedrală gothică din estul Europei. Catedrala păstrează elemente din picturile murale medievale.

vedere panoramica biserica neagra muntele tampa 7 lucruri de făcut în brașov blog calator
Vedere asupra Bisericii Negre și a muntelui Tâmpa, Brașov

4. Gloria Cetățuiei sau Cetatea Brașovului

Deși închisă pe moment, asta nu vă împiedică să umblați pe cărările ce împrejmuiesc cetatea și să te bucuri de priveliștile orașului. Imagini uimitoare te însoțesc, atât pe timpul zilei sau a nopții, atât vara cât și iarna. Este un loc excelent de petrecere a timpului liber și de relaxare. Aici este al doilea loc preferat pentru mine unde îmi pot scălda ochii și mă pot umple de energie pozitivă cu priveliștile asupra orașului.

5. Alei întortocheate pe lângă Bastionul Graft

Poarta sau Bastionul Graft este o zonă a orașului ce mie îmi transmite mult din atmosfera Evului Mediu. Cu zidurile fix pe malul râului Graft, Bastionul este alegerea potrivită pentru o după-masă însorită, când soarele reușește să ajungă prin goluri de lumină printre ziduri. Aleile ce mărginesc Bastionul sunt pe lista celor 7 lucruri de făcut în Brașov.

6. O plimbare inspirată în Piața Sfatului

Ador să mă plimb în fiecare oraș pe care îl vizitez, iar Brașovul mi-a oferit numai experiențe plăcute în timp ce l-am străbătut la pas. Relativ mică față de alte piețe ale orașelor europene, Piața Sfatului este plină de șarm și căldură. Găsești aici fețe prietenoase și locuri prielnice pentru o zi relaxantă sau o seară plină de vibrații pozitive.

piata sfatului brasov 7 lucruri de făcut în brașov blog calator
Piața Sfatului, Brașov

7. Clipe gustoase pe Pietonală 

Am vorbit de plimbări, de istorie, de catedrale și de priveliști încântatoare, însă mai trebuie adăugat ceva pentru a întregi experiența Kronstadtului. Printre cele 7 lucruri de făcut în Brașov noi adăugăm și mese gustoase și băuturi de savurat. Fie că serviți un prânz tradițional la Sergiana sau unul nemțesc la Am Rosenanger sau te decizi la o cină cu stil și gust la Festival 39, veți fi încântați. Mai adăugați și o bere cu savoare la Deane’s Irish Pub and Grill si totul este perfect! Majoritatea dintre acestea se află pe pietonala orașului, așadar totul se îmbină într-un mix fascinant.

pietonala brasov 7 lucruri de făcut în brașov blog calator
Pietonală în Brașov

Mi-a plăcut extraordinar Brașovul de fiecare dată când l-am vizitat, nu degeaba se află în Top 5 orașe din România în care aș locui. Vom reveni cu un articol în care vă vom povesti tot ce ne-a plăcut și în afara Brașovului. Și credeți-mă, sunt tare multe zone frumoase în apropierea lui.