Normalitatea cu care ne obișnuisem nu mai există. Călătoriile de anul acesta au fost diferite și de acum înainte trebuie să ne adaptăm la un nou mod de a descoperi lumea, cel puțin în viitorul apropiat. Însă cert este că iubirea pentru călătorii și dorința de a descoperi locuri noi nu vor dispărea. Am profitat în această perioadă de oportunitatea de a explora România mai mult și de a sprijini afacerile locale. De aceea, vreau să mă însoțiți într-un loc de poveste, cu peisaje pitorești, într-un cadru rupt din basmele copilăriei, o destinație care are farmecul ei în orice anotimp: Amfiteatrul Transilvania.

Situat la 10 km de Moeciu de Sus, Amfiteatrul Transilvania este de fapt un domeniu întins, cu pensiune și restaurant. În incinta complexului se află o fermă de cai, una de capre, grădină de fructe și legume, iar copiii au la dispoziţie un loc de joacă unde îşi pot petrece timpul în mijlocul naturii.

Tare aș fi vrut să fac o drumeție până acolo, dar aveam fetiţa mică cu noi și neștiind dificultatea traseului, am ales sa urcăm cu mașina. Drumul e mai dificil pentru o mașină joasă, dar se poate urca, cu viteză redusă. Însă puteți apela la proprietari să va preia din Moieciu.

Ajunși la destinație, pentru câteva momente am rămas fără cuvinte. Am rămas blocați de frumusețea ce ni se înfățișa. Cred că este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Îmi este greu să exprim în cuvinte măreția peisajului. Ești înconjurat de crestele Munților Bucegi și Piatra Craiului, care te inundă cu liniște și energie bună.

Căsuțele în care te poți caza sunt parcă din turtă dulce, iar restaurantul face și el parte dintr-o minunată poveste. Este construit pe rotund, cu multe ferestre. Mâncarea este pur și simplu delicioasă, iar sucul natural de fructe o nebunie.

peisaje din romania

Sursă foto: amfiteatrul.ro

Am petrecut doar o după amiază departe de zgomot și aglomerație – la Amfiteatrul Transilvania, însă ne-am simțit extraordinar, am plecat mai calmi și mai veseli. Momentele simple, petrecute în mijlocul naturii, sunt cele mai frumoase.

peisaje romania

Vom reveni cu siguranță, trebuie să fie un loc minunat și pe perioada iernii!

Dacă v-a plăcut articolul, ne puteți urmări pe Facebook și pe Instagram pentru mai multe idei de călătorii.