bagajul de mână cum împachetăm blog calator
Sursă: sazan.me

Prima dată când am călătorit cu avionul, a fost un întreg chin să împachetez bagajul de mână pentru cele opt zile în care stăteam plecată. Astfel, am optat și pentru opțiunea bagajului de cală. Neștiind cum stau lucrurile, am ales o geantă total nepotrivită, care m-a incomodat groaznic pe drumul între metrou și cazare, luând mult prea multe chestii inutile pe care am fost nevoită să le car în zadar. Ca totul să fie și mai rău, bagajul de mână nu a conținut nimic care să fie util pentru cele două ore de zbor.

Ei bine, am mai învățat de atunci. Articolul de astăzi abordează în special problema împachetării a bagajului de mână, mai ales când e singurul pe care îl avem cu noi și care sunt obiectele care nu ar trebui să lipsească niciodată atunci când plecăm în călătorie.

bagajul de mână călătorii cum să împachetăm deștept blog calator
Sursa: huffingtonpost.com

Cum împachetăm bagajul pentru călătorii?

Bagajul de mână

  • În primul rând, alegeți o valiză sau un ghiozdan de dimensiunile potrivite (în funcție de compania aeriană cu care veți zbura). Dacă știți că veți explora orașul înainte de a ajunge la cazare și veți circula cu mijloace de transport în comun, vă recomand un ghiozdan încăpător, pentru a fi purtat cu ușurință în spate. În schimb, dacă știți că veți ajunge rapid la cazare, puteți opta pentru un troller cu 4 roți foarte ușor de manevrat.
  • Alegeți un ghizodan sau un troller bine compartimentat. Astfel, o să vă fie foarte ușor de a umbla doar la lucrurile de care aveți nevoie, fără a deranja întregul bagaj.
  • Încercați să luați cu voi cât mai puține lucruri. Încercați să împachetați după regula 5-4-3-2-1. Ce înseamnă asta? cinci perechi de lenjerie intimă și șosete, patru tricouri, trei perechi de pantaloni, două de pantofi și o șapcă/o pălărie care să vă protejeze de fenomenele meteo. În funcție de specificul zonei și activitățile pe care vreți să le faceți, mai adăugați o rochie/o geacă/o jachetă/un costum de baie. Bagajul de mână trebuie să corespundă fix nevoilor dumneavoastră și această regulă poate fi ușor adaptată.
  • Dacă metoda de mai sus nu funcționează, puneți deoparte toate hainele pe care doriți să le luați. Apoi, fiți cât se poate de selectivi și lăsați acasă încă o treime din cele alese. Mereu tindem să luăm multe haine, haine care vor ajunge nepurtate înapoi acasă. Împachetați-le pe ținute și faceți un calcul al zilelor în care veți fi plecați.
  • Umpleți fiecare spațiu din bagaj. Încercați să jucați un tetris cu hainele și să nu lăsați niciun gol. De exemplu, în interiorul pantofilor, puteți să puneți șosetele, astfel economisind loc prețios. Totodată, încercați să vă rulați hainele în loc să le împăturiți. Poate această metodă va funcționa mai bine decât altele.
  • Împachetați obiectele cele mai grele la baza bagajului. Astfel, indiferent dacă va sta înclinat, orizontal sau vertical, lucrurile își vor păstra în mare parte poziția inițială.
  • Este important și eficient ca toate cablurile și firele pe care le luați în călătorie să fie strânse bine, într-un mod compact. Astfel veți împiedica încurcarea lor cu alte fire și căutarea lor prin tot bagajul.
  • Împachetați lichidele și obiectele de igienă personală în punguțe transparente. Atunci când călătoriți cu avionul, păstrați-le cât mai la suprafață, deoarece trebuie să le prezentați la security check. Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100 ml. Nu puteți avea mai mult de 10 recipiente. Din fericire, cosmeticele se găsesc și în ambalaje potrivite pentru călătorii și se găsesc atât în farmacii, DM sau în supermarketurile mari.
  • Dacă veți călători cu laptop, tabletă sau alte dispozitive electronice, trebuie să le prezentați separat în tăvile de la security check. Așadar, împachetați-le astfel încât să vă fie foarte ușor de scos din bagaj.
  • Este permisă împachetarea în bagajul de mână a alimentelor (sandvișuri, chipsuri, dulciuri, ciocolată). Pentru un zbor care poate dura mai multe ore, acestea se vor dovedi de un real ajutor, evitând prețurile foarte piperate din aeronave.

Sunt multe filmulețe pe internet care abordează și dezvoltă problema aceasta; mai jos aveți câteva video –uri care să vă ajute vizual atunci când împachetați pentru următoarea călătorie.

2
By Hitha Palepu

Bagajul de cală

  • Pentru călătoriile de scurtă durată, city break-uri sau vacanțe în zone călduroase (deci și un bagaj cu haine subțiri), vă recomand sincer să renunțați la bagajul de cală. Pe lângă faptul că la majoritatea companiilor aeriene low-cost se percepe o supra taxă pentru bagajele la cală (care, de multe ori, aproape dublează prețul biletului în sine), veți avea de așteptat în aeroport. Mereu am avut senzația că un bagaj mare îți limitează mobilitatea.
  • Dacă totuși nu vă puteți lipsi de un bagaj de dimensiuni mari și călătoriți în grup, sfatul meu este să încercați să vă achiziționați un bagaj de cală împreună, economisind și împachetând pentru două sau chiar trei persoane cele necesare pentru călătorie.
  • În cazul în care optați pentru un bagaj de cală, încercați să împachetați în bagajul de mână obiecte care vă pot fi de ajutor în avion. Nu uitați de acte, electronice, o carte, chiar și un rând de schimburi și elemente care să fie de folos în cazul în care bagajul este pierdut.

Ce să împachetăm în bagajul de mână pentru pentru călătorii?

De fiecare dată când plec în vacanță, încerc să împachetez bagajul de mână foarte eficient și să nu uit niciun obiect care mi-ar putea fi de folos. Am un ghizodan de mici dimensiuni, bine compartimentat, în care fiecare buzunar are întrebuințarea lui. Așadar, încerc să am mereu la mine următoarele obiecte:

  • Camera foto (sau să am un telefon cu o cameră foto profesională). Astfel, pot documenta orice moment sau loc care îmi atrage atenția și care merită fotografiat.
  • Telefonul mobil cu roaming activat și tableta (astfel, pot fi mereu în contact cu persoanele dragi de acasă, cu blogul și cu alte activități care pot avea loc atunci când sunt în vacanță).
  • Dezinfectant de mâini, șervețele umede și uscate.
  • Ipodul cu o pereche de căști și o carte (în avion, timpul poate să treacă foarte greu, iar elementele mai devreme menționate sunt o adevărată salvare).
  • Încărcatorul pentru dispozitivele electronice și o baterie externă (atunci când sunt în vacanță, bateria telefonului mi se descarcă de două ori mai repede decât acasă, iar bateria externă este varianta perfectă pentru a împiedica acest lucru să se întâmple)
  • Un șampon uscat (pentru motivele evidente; Batiste au și varianta de călătorie).
  • O agendă și un pix (mereu găsesc câte ceva de notat).
  • O jachetă mai groasă, pentru că niciodată nu știi când te poate lua vremea prin surprindere.
  • Prefer bluzele deschise în față și cămășile care se pot mixa cu maieuri și tricouri, așa că am grija să am mereu una sau două în bagaj.
  • Analgezice și pastile pentru răceală.
  • O mini trusă de machiaj, eficientă pentru călătorii și bagajele mici.
  • Cremă cu protecție solară.
  • Cel puțin două perechi de pantofi/teniși (este foarte important să fie comozi!).
  • O pereche de șlapi
  • Asigurarea de călătorie, pusă la un loc cu restul actelor (buletin, card). Niciodată nu supraîncarc portofelul cu alte documente nefolositoare.
  • Ochelarii de soare (potriviți mai ales pentru locațiile cu mult soare, dar și pentru cele cu zăpadă din belșug).
  • O eșarfă mai mare/un șal, care poate avea multiple întrebuințări.

Vă urez spor la împachetat bagaje cât mai potrivite pentru vacanța voastră!