Luna august a acestui an ne-a adus într-o zonă minunată a Elveției: Lacul Lucerne. Pe denumirea sa oficială – Vierwaldstättersee, această zonă mirifică din centrul țării mi-a furat inima, fără vreo șansă de recuperare prea curând.

blog calator lacul lucerne cu feribotul by blog calator
Călătorie pe lacul Lucerne

Săptămâna petrecută în Elveția a fost deosebită atât prin specificul țării și calitatea vieții din această regiune, cât și prin momentele unice petrecute cu cei dragi. Dar despre toate acestea voi scrie pe larg într-un articol viitor, în care vă voi recomanda cu tot dragul să petreceți măcar câteva zile în estul Confederației.

Articolul de astăzi este despre Lacul Lucerne și peisajele incredibile despre care se scrie în reviste. Am ajuns în Brunnen, unul dintre orașele de pe malul lacului, după o scurtă călătorie cu mașina. În drumul nostru am oprit și prin Schwytz, veselul oraș din unul dintre cele trei cantoane de căpătâi ale Elveției. Dacă aveți timp de răgaz aici, vă recomandăm Biserica St. Marzellus și Brunico Ski resort (dacă mergeți pe timpul iernii). Aici, pășunile alpine verzi și lacurile oglindă întăresc trăsăturile specifice ale țării din centrul Europei.

Ajunși în Brunnen, treptat-treptat, cu fiecare kilometru parcurs, pare că intri în Paradis. Și nu exagerez: locul de unde poți lua feribotul pentru o călătorie unică pare desprins dintr-un videoclip ipotetic al piesei „Stairway to heaven”.

lacul lucerne brunnen by blog calator
Lacul Lucerne, Brunnen

Noi am ales o călătorie din Brunnen și până în Flüelen dus-întors care a durat aproximativ 1h și 45 minute. Traseul acesta ne-a costat 25 de franci elvețieni de persoană și a meritat fiecare cent. Peisaje la care încă sunt cu gândul, nuanțe de albastru și turcoaz de vis și sate și localități pitorești ce îmi aduc aminte de Heidi, fetița munților. Nu degeaba am inclus aceasta locație în top 5 destinații de vizitat în vara 2017.

Lacul Lucerne este al 4-lea ca dimensiuni din Elveția, cu forme complicate ce crestează munții. Aici te poți bucura de nenumărate locuri în care ai ocazia să admiri cele mai frumoase peisaje: Muntele Rigi, Muntele Pilatus sau orășelele de pe marginea lacului. Dacă ajungi cu mașina sau motocicleta în zonă, poți merge pe drumul care mărginește lacul, un drum plin de serpentine și tuneluri, parcă desprins din povești sci-fi.

lacul lucerne fluelen brunnen calatorie de vis bz blog calator
Flüelen, Lacul Lucerne

În Elveția poți savura renumita mâncare tradițională, raclete, potrivită mai degrabă pentru zilele reci pentru că este un preparat destul de greu. Gătit cu un instrument special, asemănător unui grill, raclete îți pune creativitatea la încercare în diversele combinații de carne, legume și brânzeturi pe care le poți face. Nu uita, la acest fel de mâncare, secretul constă în delicioasa brânză elvețiană.

Pentru mai multe impresii și detalii despre întreaga excursie în Elveția, fiți cu ochii pe noi, pentru că vom reveni cu un articol detaliat despre frumusețile confederației elvețiene.

brunnen orasul lacul lucerne calatorie de vis by blog calator
Brunnen, Lacul Lucerne