Ce vizitam in Malaga, cel mai mare oras de pe Costa del Sol

0

De mult timp ne doream să vizităm Andaluzia, cu renumita Costa del Sol, cu orașele pline de artă și istorie, cu plajele superbe pline de palmieri și cu aerul de vacanță și libertate.
Așa că n-am stat prea mult pe gânduri când s-a ivit ocazia de a petrece 3 zile în Malaga. Din păcate, prea puține pentru explorarea Andaluziei (atât ne-a permis timpul), însă destule încât să ne dorim să ajungem cât mai curând înapoi (deja am început să ne facem planuri pentru o călătorie mai lungă în toamnă). Înainte de a pleca ne-am pus pe o cercetare serioasă și am citit cu interes ce vizitam in Malaga pentru a descoperi cât mai multe în timpul scurt pe care îl aveam la dispoziție. Deși Malaga nu este cel mai vestit oraș din Andaluzia, cea mai simplă modalitate de a ajunge în sudul Spaniei este să zbori spre aeroporul din Malaga, companiile low-cost Wizz Air și Blue Air având zboruri directe.

Ce vizitam in Malaga – să începem aventura 😉

Am aterizat pe aeroportul din Malaga destul de târziu, în jur de ora 22:00. Însă ne-am propus ca indiferent de oră să ieșim la o plimbare prin centrul orașului și să degustăm un vin dulce de Malaga. Dupa un zbor de 4 ore abia așteptam să ne punem planul în funcțiune.
De la aeroport în centru se ajunge ușor, în aproximativ 20 de minute, cu metroul, iar călătoria costă 1,70 euro. Am ajuns rapid la hotel, am stat la Castilla Guerrero. Este o variantă de cazare foarte bună, este un hotel curat, liniștit, aproape de centru și de mijloacele de transport în comun. Prima plimbare prin Malaga ne-a făcut să uităm complet de oboseală și ne-a dat o bună dispoziție incredibilă. Din prima m-au cucerit străduțele, clădirile colorate, îngrijite și tare frumos luminate. Ne-am așezat la o terasă și am mâncat o porție generoasă de pește prăjit și am băut vin de Malaga, care e dulce de zici ca-i lichior.
Abia așteptam să vedem orașul pe timp de zi și să explorăm cât mai multe obiective din lista noastră pregătită cu ceea ce vizitam in Malaga.

A doua zi am început explorarea orașului de la baza cetății Alcazaba, unde se află Amfiteatrul roman și am urcat spre Mirador de Gibralfaro. Drumul este tare placut, cu multă verdeață, palmieri și veverițe prietenoase.
Am urcat pe lânga zidurile cetății Alcazaba, ce străjuiesc castelul Gibralfaro. Cetatea este una dintre cele mai bine păstrate cetăți maure din Spania și găzduiește înăuntrul ei mai multe grădini, fântâni și terase.
PONT: Duminica, dupa ora 14:00, intrarea în Alcazaba este gratuită.

Am ajuns și la punctul de observație Mirador de Gibralfaro, ce oferă o priveliște de milioane.

Mirador de Gibralfaro

Am coborât apoi spre mare și ne-am plimbat pe faleza lungă, cu palmieri de-o parte și de alta, pe lângă terase și restaurante pescărești cochete cu miros îmbietor. Ne-am oprit la restaurantul Chiringuito El Cachalote, unde am mâncat cei mai buni creveți și cea mai bună paella cu fructe de mare. Și bineînțeles că ne-am răcorit cu o sangria perfectă.

Ne doream să bifăm cât mai multe obiective din lista noastră pregătită cu ceea ce vizitam in Malaga, așa că ne-am continuat plimbarea și am ajuns la vestita plajă Malagueta, unde abia așteptam să ajungem, pentru că totuși eram pe Costa del Sol. Eu nu mă mai săturam de făcut poze cu semnul Malagueta.

Plaja Malagueta, Spania, Costa del Sol Blog Calator
Plaja Malagueta

Ne-a plăcut mult plaja și faleza în Malaga. Este o zonă largă, aerisită și îngrjită. Pe plajă sunt din loc în loc spații verzi. Ne-am răcorit și noi la umbra palmierilor și cu greu ne-am pornit din nou la drum.
La capătul Malaguetei, imediat după far, începe portul turistic, zonă numită Paseo del Muelle Uno. Este un loc plin de ambarcațiuni, unele mai luxoase ca altele, plin de terase și de magazine. De aici am ajuns imediat la Centrul Pompidou, o clădire cubică, multicoloră, ce găzduiește colecții de artă. A urmat plimbarea prin umbrarul Paseo del Muelle Uno, o promenadă frumoasă, relaxantă, cu spații de joacă pentru copii și cu o mulțime de bănci la umbra palmierilor, de unde am privit marea.

Nu cumva să ratați Paseo del Parque când ajungeți în Malaga. Se află între Paseo del Muelle Uno și Alameda Principal (bulevardul principal din Malaga). Este un parc atât de frumos și exotic, cu o vegetație bogată în palmieri, portocali, lamâi, cactuși.
Din Paseo del Parque am ajuns imediat în centrul vechi, îndreptându-ne spre Plaza de la Constitucion. Aici am simțit că a început o nouă aventură prin Malaga. Nu știm de ce, dar nu ne-am fi așteptat să ne placă atât de mult arterele centrale ale orașului. Ne-am plimbat mult pe străduțe și am ajuns la Catedral de Malaga, renumită pentru faptul că are un singur turn. Cel de-al doilea nu a fost terminat din lipsă de fonduri, de aceea malaghezii o numesc ”La Manquita”, femeia cu un singur braț. Ne-am oprit să mâncăm o porție de tapas la o terasa drăguță din Plaza del Obispo, aproape de intrarea în catedrală.

La doar câteva minute de mers pe jos de la catedrală, se află Muzeul lui Picasso, un must în opinia noastră, mai ales că celebrul pictor s-a născut în Malaga. Muzeul se află într-o clădire frumoasă din secolul al 16-lea, numită “Palacio de Buenavista”. Biletul a costat 8 euro, am văzut lucrări de artă donate de membrii familiei lui Picasso și am ascultat povestea viații artistului. A fost o experiență frumoasă, pe care vă recomandăm să o treceți pe lista ”ce vizitam in Malaga”.

De la Muzeul lui Picasso ne-am lăsat purtați pe străduțele elegante și colorate până în Plaza de la Merced, o piață înconjurată de cafenele, baruri și restaurante. Aici se află statuia de bronz a lui Picasso și locul de naștere al pictorului.

Am ajuns apoi și la Mercado Central de Atarazanas, o piață renumită în Malaga, de unde poți cumpăra toate felurile de fructe, legume, semințe, pește, carne și orice vă trece prin minte. Fructele arătau incredibil de bine. Ne-am luat și noi câteva căpșuni pe care le-am devorat imediat pentru că erau delicioase.

Căpșuni în Mercado Central de Atarazanas

După o zi întreagă de mers pe jos, ne-am răsfățat cu o cină la Parador de Gibralfaro. Restaurantul are o vedere superbă asupra golfului și orașului, iar mâncarea este delicioasă. Recomandăm cu drag.

Cam așa a decurs ziua noastră prin Malaga, un oraș curat, aerisit, senin și vesel. Mi-aș fi dorit să am la dispoziție mai mult timp pentru a mai bifa câteva obiective. Cu siguranță la următoarea vizită ne vom extinde lista pentru ”ce vizitam in Malaga”.
Acest oraș mic ne-a transmis o energie pozitivă atât de mare! Însă am stat și ne-am gândit că aceasta este de fapt starea pe care o transmite Spania, în general. Puteți citi despre experiența noastră și în alte orașe spaniole, BARCELONA și VALENCIA.

Ce vizitam in Malaga – galerie de poze

Următoarele două zile în sudul Spaniei nu le-am petrecut în Malaga. O zi am mers în Gibraltar și una în Marbella. Pentru excursia în Gibraltar am închiriat o mașină din Malaga și în două ore am ajuns la destinație. V-am povestit aici mai multe despre colțișorul englezesc din Spania în care ne-am simțim incredibil.
În ceea ce privește Marbella, am stat doar câteva ore, însă ne-a plăcut teribil și acolo. Este o stațiune destul de luxoasă, dar tare prietenoasă și relaxantă.