Ne pregătim să întâmpinăm toamna așa cum se cuvine. Cu planificarea unei excursii, bineînțeles 🙂 Dacă în perioada următoare vreți să călătoriți în Europa, fie că este vorba de o perioadă mai lungă sau de un city-break (sau poate mai multe), dar vreți să faceți și economii, vă voi prezenta mai multe modalități prin care să cheltuiți mai puțin în excursiile pe care urmează să le faceți și cel mai important, unde și când să călătoriți în câteva destinații ieftine în Europa.
În primul rând, trebuie să țineți cont de transport. Dacă vă gandiți din timp unde vreți să
călătoriți, biletele de avion pot fi chiar ieftine, trebuie să căutați pe toate site-urile liniilor aeriene, în special la cele low-cost, cum ar fi Blue Air, Wizz Air, Ryan Air. Dacă nu aveți nimic planificat, căutați un city break printre ofertele last minute oferite de agențiile de turism. De cele mai multe ori, aceste oferte includ transport și cazare. Pentru unii e mult mai simplu în acest mod.
În ceea ce privește cazarea, primul meu sfat ar fi să vă faceți un cont pe booking.com, asta în cazul în care nu aveți deja. Sau dacă aveți cont dar nu prea folosiți site-ul, vă recomand călduros să începeți să vă interesați de cazări și pe acest site. Aici veți găsi super oferte, fix pe placul vostru. Uneori mi-am găsit cazare de nici nu visam prețul pe care îl oferea booking. În afară de oferte, eu apreciez foarte mult recenziile, părerile oamenilor care îți
oferă o imagine clară asupra locației unde plănuiți să vă petreceți noaptea (sau nopțile).
Mai este și site-ul airbnb.com, de unde vă puteți închiria, pe termen lung sau scurt, o camera sau un apartament direct de la proprietar. Și aici veți găsi cazări la super prețuri. De asemenea, getaroom.com este un site de încredere, pe care v-aș recomanda să-l accesați pentru a căuta cazare. Nu uitați să țineți cont de recenzii.
Informația este esențială, așa că citiți fiecare articol ce vă iese în cale și fiecare ofertă ce vă atrage atenția trebuie notată.
Doar pentru că un oraș este cotat a fi ieftin nu înseamnă că acolo trebuie să mergeți. Sau dacă un oraș este mai scump, nu înseamnă că ar trebui evitat. Având în vedere acest lucru, am făcut o listă cu câteva orașe pe care dacă le veți vizita, vă veți putea controla bugetul foarte ușor, fără prea mult efort.

Destinații ieftine în Europa

Roma, Italia
Când să mergeți: luna octombrie
Roma este un oraș frumos pe tot parcursul anului, însă toamna are un farmec aparte. Nu trebuie să vă faceți griji în privința vremii, chiar și în octombrie în Italia sunt temperaturi ridicate. Eu am fost în Roma pe la sfârșitul lunii octombrie și m-am plimbat în tricou. De asemenea, în această perioadă nu este la fel de aglomerat ca în lunile de vară, iar prețurile la hoteluri sunt mai scăzute. Cele mai renumite atracții, precum Fontana di Trevi sau Forumul Roman, le puteți vedea gratuit. De asemenea, plimbările pe străduțele pietruite și înguste sau în faimoasele piețe (Piazza Navona, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo), nu vă costă nimic. Roma este un oraș fermecător pentru iubitorii de cultură, pentru cei interesați de artă și pentru cei pasionați de culinar.

Destinații ieftine în Europa
Roma, Italia

Praga, Cehia
Când să mergeți: luna septembrie
În lunile de vară, Praga este un oraș foarte aglomerat, de aceea, în această perioadă și cazările sunt mai scumpe. Însă din toamnă, apele se mai liniștesc. Praga este un oraș atât de frumos, încât este păcat să nu te poți bucura de el în liniște din cauza aglomerației. De asemenea, lunile de toamnă aduc numeroase evenimente culturale la Praga, la care puteți asista gratuit, pentru că majoritatea se țin în piețele orașului. Praga este un paradis pentru călătorii care caută atracții turistice cu acces gratuit. Aici, cele mai importante obiective sunt gratuite, cum ar fi Podul Carol și Castelul istoric. De asemenea, mâncarea și băutura sunt ieftine și delicioase. Vă recomand să mâncați tradițional, din piața Centrului Vechi. De bere nu mai vorbesc, pentru că știm cu toții că cehii sunt renumiți pentru berea delicioasă. Praga este un oraș superb, chiar și celui mai pretențios călător i-ar fi greu să reziste farmecului acestui minunat oraș.

Destinații ieftine în Europa
Praga, Cehia

Budapesta, Ungaria
Când să mergeți: luna septembrie
Budapesta este un oraș foarte frumos, este impresionant din punct de vedere vizual și este încărcat cu obiective turistice valoroase. Traversată spectaculos de Dunăre, Budapesta îmbină facilitățile moderne cu arhitectura veche. Acest oraș este cotat numărul 1 în topul vacanțelor accesibile din Europa. Fie că sunteți înteresați de cumpărături, de muzee, de plimbări în aer liber sau de partea culinară, Budapeste vă oferă de toate. Și prețurile sunt destul de echitabile încât nu va trebui să alegeți, vă puteți răsfăța în toate. Între 7-10 septembrie vă puteți bucura de Festivalul Vinului din Budapesta, ce va avea loc la Castelul Buda. Festivalul este pe bază de bilete, însă dacă sunteți în acea perioadă în Budapesta, părerea mea este să nu ratați experiența, mai ales ca biletul/zi nu costă foarte mult, aproximativ 8 euro. Budapesta este un oraș superb, de neratat ăn această toamnă.

Budapesta, Ungaria

Dubrovnik, Croația
Când să mergeți: luna septembrie/octombrie
Cele mai bune luni pentru a vizita acest oraș sunt lunile de toamnă, când temperaturile
nu sunt sufocante și când aglomerația nu te împiedică să faci poze superbe. Odată cu
dispariția aglomerației, scad și prețurile. Nu trebuie să vă faceți griji în privința temperaturii
apei, aceasta rămâne caldă și în septembrie și în octombrie. Acest oraș, situat la malul Mării Adriatice, este renumit pentru partea veche a sa, întreținută și conservată foarte bine. Străzile din marmură, clădirile baroce, zidurile antice și strălucirea mării vă vor fermeca cu siguranță. În orașul vechi din Dubrovnik s-au filmat multe scene din Game of Thrones.

Dubrovnik, Croația

Istanbul, Turcia
Când să mergeți: luna septembrie/octombrie/noiembrie
Aceste trei luni sunt perfecte pentru a vizita orașul Istanbul. Acest oraș de poveste, cu
arhitectura sa uimitoare, este mult mai plăcut de vizitat când nu trebuie să vă ”luptați”
cu aglomerația, iar vremea este blândă și plăcută. Faceți o plimbare pe străzile înguste ale orașului vechi din Istanbul, unde veți auzi sunetele muzii turcești la fiecare colț. Mâncarea tradițională turcească este o încântare, vă recomand să încercați bucătăria stradală, accesibilă pentru toate buzunarele. Istanbulul se află la intersecția civilizațiilor și continentelor și ne surprinde cu ritmul său rapid, cu istoria antică și cultura actuală.

top destinatii ieftine europa istanbul blog calator
Istanbul, Turcia

Cracovia, Polonia
Când să mergeți: luna septembrie
Cracovia este un oraș prietenos și confortabil. Majoritatea turiștilor se retrag la sfarșitul
verii, ceea ce face ca prețurile hotelurilor să scadă. Chiar dacă este un pic mai răcoare,
este o perioadă perfectă și superbă pentru a vizita Cracovia. Temperaturile în luna septembrie sunt între 18 și 23 grade Celsius, ceea ce nu este de speriat, chiar deloc. Fiind al doilea oraș ca mărime din Polonia, arhitectura sa uimitoare este o încântare pentru ochi. Cracovia este renumita pentru istoria, cultura și viața de noapte. O plimbare prin orașul vechi poate fi copleșitoare. Arhitectura, luminile, străzile vă vor dezvălui amestecul armonios de trecut și prezent. Vă veți îndrăgosti de acest minunat oraș. Experiența noastră în Cracovia o găsiți aici.

top destinatii ieftine europa cracovia blog calator
Cracovia, Polonia

Lisabona, Portugalia
Când să mergeți: luna septembrie/octombrie
În această perioadă a anului, Lisabona este mai puțin costisitoare și mai puțin aglomerată.
Întreg orașul este fermecător și este mult mai ieftin în comparașie cu alte orașe similare din Europa. Cele mai multe atracții ale orașului sunt gratuite. Nu trebuie să uitați de faimosul Tramvai 28, care străbate toate cartierele turistice pentru un tarif normal de transport în comun. Veți iubi acest oraș pentru monumente, pentru clădiri, pentru străzile sale, pentru peisajele minunate sau pentru gastronomia sa. Tot timpul din lume nu vă va fi de ajuns în Lisabona.

Citește și: City break în Lisabona cu bani puțini

Lisabona, Portugalia

Podul Orchy, Scoția
Când să mergeți: luna septembrie/octombrie
Podul Orchy este un sat, mai puțin cunoscut, din Scoția. Este înconjurat de peisaje care pur și simplu îți taie răsuflarea. Aici veniți pentru o relaxare completă în mijlocul naturii și pentru a trăi experiența scoțiană. În Pod Orchy se găsesc distilerii de whisky ce merită vizitate. De asemenea, râul Orchy este o destinație populară pentru cei pasionați de canoe. Este ideal de venit în septembrie și octombrie, pentru că peisajul este superb. Culorile toameni vă oferă un adevărat spectacol. În noiembrie, deja este un pic cam frig, temperaturile scad sub 10 grade.

Bridge of Orchy, Scotia

Atena, Grecia
Când să mergeți: luna octombrie/noiembrie
De la monumente antice și biserici medievale, până la muzee de clasă mondială, Atena vă va oferi tot ceea ce aveți nevoie de la un city-break. În cele trei luni de toamnă, vremea este plăcută, perfectă pentru a vizita orașul pas cu pas, străduță cu străduță 🙂 De asemenea, sezonul de vârf se încheie la sfârșitul lunii septembrie, astfel că puteți găsi super oferte de cazare, în zone centrale. Aroma fripturii de miel, muzica de la taverne și lumina strălucitoare a Pieței Omonia ce reflectă în coloanele Partenonului, te vor face să iubești Atena de la primii pași. Grecii sunt renumiți pentru ospitalitatea lor față de vizitatori, iar Atena este considerată o destinașie turistică prietenoasă, relaxantă, perfectă pentru
un city-break.

Atena, Grecia – Sursă foto: piperis.gr

Să călătoriți prin Europa pe timp de toamnă înseamnă mai puțină aglomerație, vreme
idilică, oferte mult mai bune și culori impresionante.
Eu zic să nu vă mai gândiți foarte mult și să începeți să faceți bagajele pentru aceste destinații ieftine în Europa. Prin orașe deplasați-vă cu mijloacele de transport în comun. Noi mergem foarte mult pe jos, de cele mai multe ori nici nu avem nevoie să plătim pentru transportul prin oraș. Întrebați care este cea mai bună variantă pentru acest lucru. Majoritatea orașelor au pachete pentru turiști. Faceți rezervări pe internet, de multe ori veți avea surpriza de a profita de discounturi pentru că ați apelat la metoda online. Nu trebuie mereu să mâncați la restaurantele care se găsesc pe lângă obiectivele turistice, pentru că acolo totul poate fi mai scump. Pentru intrările la obiectivele turistice, vă puteți documenta care sunt cu intrare liberă sau poate prindeți vreo zi a săptămânii în care se poate intra gratis. Documentați-vă foarte bine și veți avea o excursie pe cinste, însă nu uitați să adăugați pe lista voastră de călătorii aceste destinații ieftine în Europa.