Plaza Espanya Barcelona cu fantanile magice noaptea
Plaza Espanya, Barcelona
Plaza Espanya Barcelona cu fantanile magice noaptea
Plaça Espanya, Barcelona

Miercuri după-amiază făceam ultimele pregătiri și împachetam bagajele plini de entuziasm. Plecam în city break în Barcelona pentru patru zile și așteptam cu nerăbdare!

Planurile le-am făcut cu două luni înainte, la final de ianuarie, când am cumpărat și biletele de avion Wizz Air. Cu tot cu reducerea periodică de 20% (care se aplică timp de o zi sau un weekend cam o dată la trei săptămâni – de reținut!) am găsit bilete de avion pe ruta București – Barcelona, dus întors, la prețul de 80 euro de persoană. N-am mai stat pe gânduri și le-am achiziționat, știind că vremea în Catalonia este absolut minunată pe final de martie.

În ceea ce privește cazarea, am optat pentru o variantă pe care n-am mai încercat-o până acum: Airbnb. Apartamentul pentru patru persoane ne-a costat 47 de euro de fiecare pentru trei nopți; de reținut este și discountul de 20 euro pe care îl primești la prima rezervare.  Locul ales era la 10 minute de plajă și la 5 minute de mers pe jos de stația de metrou Bogatell. Așadar, totul suna promițător pentru un city break mult așteptat!

Am aterizat în Barcelona la ora 21:00 și voiam să ajungem repede în centru. De la aeroport sunt trei opțiuni care vă vor duce cât mai aproape de locurile de interes.

Prima varianta și cea mai rapidă ar fi Aerobus, o linie express care pleacă din ambele terminale și ajunge până în Plaza Catalunya, km 0 al Barcelonei. Călătoria cu acesta este 5.90 euro pe segment, 11.80 euro dus-întors și circulă din 5 în 5 minute.

A doua variantă este metroul care pleacă chiar din aeroport pe linia L9. De aici, în funcție de locația unde vreți să ajungeți, puteți consulta harta bine ilustrată a rețelei de metrou Barcelona și să schimbați linia acolo unde vă convine.  Este important de menționat că pentru această călătorie este nevoie de un bilet special, pe care îl puteți cumpăra din stația de metrou din aeroport, la 4.50 euro. NU puteți călători cu un bilet normal și NICI cu una dintre cartelele create special pentru economisire (exemplu T10).

Că tot am menționat de cartela T10, aceasta este un card foarte avantajos de 10 călătorii cu toate mijloacele de transport care aparțin de TMB Zona 1 (metrou, autobuz, tramvai).  Acesta costă 10 euro, ceea ce înseamnă că faceți o economie de aproape 12 euro. Țineți cont că atât centrul, cât și binecunoscutele puncte de interes se află în Zona1.

A treia variantă și cea mai economică este cu autobuzul. Numărul 46 pleacă din 20 în 20 de minute din aeroport, ambele terminale, și vă aduce până în Plaça Espanya. O călătorie cu acesta este 2.15 euro sau se poate încadra în cartela T10. Să nu uitați că trebuie să atenționați șoferul de intenția dumneavoastră de a coborî la următoarea stație prin apăsarea butonului special amenajat din interiorul autobuzului.

bus 46 aeroport plaça espanya statii
Stațiile autobuzului 46, Aeroport-Plaça Espanya

Noi am optat pentru varianta busului 46 plus metrou când am ajuns; la plecare am ales Aerobusul.

Acum, că am terminat de povestit despre chestiunile administrative, vă spun sincer că Barcelona este un loc absolut minunat! Deși atât de vizitată și populară, acest oraș brand al Spaniei continuă să surprindă în cel mai plăcut mod.

plimbare in park guell barcelona
Park Guell, Barcelona

Joi dimineață, soarele de afară ne anunța că este o zi perfectă pentru colindat cât mai mult din Barcelona. După ce am servit o cafea aromată la cafeneaua de la colțul blocului, am plecat către Park Guell. Este important de știut că parcul este împărțit în două zone: Zona Monumental și zona cu acces liber, unde oricine se poate plimba și bucura de împrejurimile extraordinare. Pentru Zona Monumental,biletele se pot cumpăra aici și sunt 7 euro de persoană.

vedere park guell catre mare barcelona
Vedere Park Guell, Barcelona

De aici, însetați și înfometați, am plecat în căutarea unui loc accesibil și cu mâncare gustoasă. Am dat peste un bufet ascuns, mic și plin ochi de oameni pe o străduță îngustă și lungă, la 10 minute de mers pe jos de la ieșirea dinspre Zona Monumental. Bar Casi, aflat pe Calle Massens, 74, este restaurantul potrivit pentru a servi prânzul. Un meniu al zilei cu două feluri de mâncare și băutură inclusă te va costa 11 euro și va merita fiecare cent.

Energizați, cu papilele gustative fericite și dornici de cunoaștere, am pornit să cercetăm orașul pe jos. Trecând prin Passeig de Sant Joan, o pietonală lungă și plină de verdeață și copaci, am luat-o la stânga către Sagrada Familia, acest gigant gaudian plin de istorie. Intrarea basic te va ajunge 22 de euro în care beneficiezi și de ghidul audio, atât de important pentru a și înțelege ceea ce vizitezi.

sagrada familia vazuta din parc in barcelona
Sagrada Familia, Barcelona
vitralii sagrada familia la apusul soarelui in barcelona
Vitralii Sagrada Familia, Barcelona

După amiaza s-a încheiat cu o vizită la mare, atât de relaxantă pentru orele pe care le-am petrecut descoperind orașul la pas. Deși răcoare pentru a face plajă, vremea a fost perfectă pentru o plimbare pe nisip în tricou și, pentru cei mai curajoși, o îmbăiere revigorantă a picioarelor.

plaja nova icaria dupa amiaza martie barcelona
Plaja Nova Icaria, Barcelona
vedere la apus plaja Barcelona
Playa Nova Icaria, Barcelona

Cele 4 zile au trecut foarte repede, dar am reușit să vizităm tot ce ne-am propus. Pasionaților de baschet le recomandăm prima cafenea NBA din Europa, un loc care aduce spiritul jocului cu mingea portocalie de peste ocean. Aflat pe La Rambla, este o modalitate ideală de a încheia seara în timp ce savurezi un Budweiser. Totodată, fanii echipei Barcelona au parte de o aventură experiențială și extrem de detaliată dacă decid să viziteze Camp Nou.

nba cafe in barcelona budweiser
NBA Cafe, La Rambla, Barcelona
bere in NBA cafe barcelona
NBA Cafe, Barcelona
stadion camp nou barcelona
Camp Nou, Barcelona

Nu uitați să urcați până la Montjuic, unde puteți admira castelul, grădinile și o priveliște incredibilă a orașului. De acolo, vă recomandăm să ajungeți în Plaça Espanya, unde fântânile magice vă vor oferi un spectacol pe cinste. Pentru o cât mai bună organizare, consultați programul, mereu diferit în funcție de zi și perioada anului.

spectacol apa si lumini fontana magica barcelona
Fontana Magica, Barcelona

Portul este și va rămâne un landmark important în vizitarea orașului Barcelona. Puteți să îl includeți în turul vostru după ce străbateți străzile din Barri Gotic și El Raval, locuri care parcă te poartă în altă lume. Dacă timpul vă permite, vă recomandăm și o drumeție până în Tibidabo, cel mai înalt deal din împrejurimile Barcelonei; deși nu atât de cunoscut, vă va oferi o experiență inedită și prețioasă.

plimbare in cartierul gotic barcelona
Cartierul Gotic (Barri Gotic), Barcelona

Barcelona este un cumul de multiculturalism, artă, voie bună, inovație, dar și istorie. Patru zile petrecute aici par extraordinar de puțin pentru cât are orașul de oferit, însă vor reuși să ofere o imagine și o experiență unică celor ce decid să pășească în capitala Cataloniei. Blog Călător vă recomandă cu toată căldura!