Empire State Building vedere incredibila la apus
Vedere Empire State Building New York Blog Calator

Indiferent de unde vii, să ajungi în fascinantul New York poate fi un vis devenit realitate. Fetele de la Blog Călător au vizitat orașul despre care se spune că nu doarme niciodată și au avut parte de o experiență de neuitat. New York pulsează energie, vibrează cu emoție și le transmite celor care îi cutreieră străzile sentimentul că fac parte dintr-o mișcare care se poate găsi la cotele cele mai înalte doar în puține locuri din lume. Dacă îți dorești să trăiești acest sentiment unic, îți recomandăm să nu pierzi ocazia de a vizita cea mai mare junglă urbană.

Cladirea Chrysler in New York seara
New York by Night

De la forță la sensibilitate, de la opulență la frumusețea care se regăsește în cele mai mici detalii, NYC poate fi ceea ce tu ai nevoie să simți măcar o dată-n viață. Pentru ca New York e mai mult decât un loc, New York este o stare. În rândurile următoare veți găsi o listă cu lucrurile pe care le-am făcut în marele gigant și pe care le recomandăm.

1. Etajul 86 din Empire State Building

vedere etaj 86 empire state building noaptea new york
Empire State Building, etajul 86, New York

Chiar dacă poate fi considerat un clișeu, să ajungi pe Empire State Building este un must see dacă ajungi în orașul care nu doarme niciodată. Etajul 86 din impunătoarea clădire se bucură de o vedere de 360 de grade care îți va da fluturași în stomac și te va face să te simți că te situezi deasupra lumii. Ei bine, chiar ești deasupra lumii! Iți sugerăm să mergi la amurg, să te poți bucura de acest oraș minunat atât pe zi, cât și pe noapte, când o mare de lumini îți încântă privirea!

2. Veverițele din Central Park

Veverita in Central Park New York
Central Park

Aceste mici și drăguțe creaturi sunt o încântare atunci când le urmărești cum își duc întreaga viață sub ochii celor curioși. Ba chiar mai mult decât atât, cele mai îndrăznețe sunt hotărâte să te urmărească până te conving să le tratezi cu o mică gustare. Ai ocazia să le observi mai peste tot în Central Park și nu numai; oriunde vezi o zonă verde mai întinsă, poți fi sigur că și ele își vor face simțită prezența. În cazul în care ai câteva alune la tine, fii sigur că veverițele îți vor deveni cei mai buni prieteni.

3. Lasă-te hipnotizat de Statuia Libertății

Vedere Statuia Libertatii New York ziua
Statuia Libertății, New York, văzută din Manhattan.

Indiferent că te afli în Brooklyn sau Manhattan, dacă te plimbi pe faleză, atunci vei avea ocazia să privești Statuia Libertății în toată splendoarea sa. Aflată pe o insulă în golf, singura modalitate de a ajunge acolo este cu un feribot. Știi care este următorul pas!

4. Memorialul 9/11

memorial 9 11 new york intamplari tragice amintiri atentat
Memorialul 9/11, New York.

Dacă ajungi în New York, cea mai indicată modalitate de a comemora și de a aduce un omagiu celor dispăruți în acea cruntă zi din 2001 este de a vizita Memorialul 9/11. Ia-ți timp pentru a vizita și de a înțelege cu adevărat ce s-a întâmplat acolo. Un loc sacru unde regretele s-au transformat în renaștere.

5. Savurează o cafea pe Broadway

cafenea cocheta cafea buna in new york blog calator
Broadway, New York

Până și cafeaua are gust mai bun în The Empire City. În orice direcție ai privi, cu siguranță vei găsi o cafenea, un pub, bar sau restaurant care să-ți atragă atenția. Cu alte cuvinte, în lumea a tot ce îți poți dori și chiar mai mult decât atât, New York îți oferă o completă experiență senzorială când vine vorba de gusturile tale!

6. Traversează the Brooklyn Bridge

poza brooklyn bridge ziua new york blog calator
Brooklyn Bridge, New York

Îți recomandăm cu toată căldura să traversezi renumitul Brooklyn Bridge. Parcă scos din altă lume, de aici te poți bucura de peisaje urbane nemaiîntâlnite, să îmbrățișezi vuietul mașinilor și să trăiești sentimente noi.

7. Hoinărește pe străzi și încearcă faimosul hot dog

hot dog strazi new york
Faimoasele camionete cu mâncare din New York

Cea mai completă metodă de a cunoaște un oraș este să te pierzi pe străzile acestuia. Și crede-ne când îți spunem că ai unde să hoinărești în Capitala Lumii. Nu uita să te oprești la una dintre tonetele de pe marginea drumului, unde vei avea posibilitatea să savurezi un hot dog autentic.

Bineînțeles, această listă scurtă sintetizează doar o parte foarte mică dintre miracolele pe care New York le ascunde. Fiți cu ochii pe Blog Călător pentru că vom reveni cu idei de călătorii, alte locuri interesante de vizitat, sfaturi de călătorie și multe altele!!