Schnitzel vienez la restaurantul Figlmuller Blog Calator
Schnitzel vienez la restaurantul Figlmuller - Sursă foto: http://kesfettik.com

În fiecare excursie încerc să mănânc cât mai tradițional și specific locului. Astfel, mereu apare întrebarea: ”unde mănânc?”. În Viena am avut norocul de a merge de mai multe ori, mereu încercând restaurante noi, uneori întorcându-mă și la cele care mi-au rămas în suflet, ca un fel de tradiție. Așa că am reușit să îmi formez cât de cât o idee despre locurile unde se mănâncă bine. Acest articol prezintă 6 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Viena, în restaurantele și cafenelele dragi mie, unde pe lângă mâncarea extraordinară, este și o atmosferă care face vizita în capitala Austriei mai frumoasă.

6 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Viena

Cel mai bun schnitzel vienez l-am mâncat la restaurantul Figlmuller. Sunt mai multe restaurante Figlmuller în Viena. Noi am servit renumitul schnitzel la restaurantul ce se află pe Backerstrase 6, chiar în interiorul ringului. Este un loc cu tradiție, un loc elegant, unde veți servi originalul și tradiționalul schnitzel vienez. Vă recomand să vă luați și o salată de cartofi, este delicioasă și se îmbină perfect cu schnitzelul. Nouă ne-a recomandat un chelner această combinație și ne-a plăcut la nebunie. Pe lângă faptul că schnitzelul este super bun, este și mare cât farfuria. De fiecare dată când ajungem în Viena mergem la Figlmuller. Vă garantez că veți fi încântați de meniu, de servicii și de ambianță. Trebuie doar să aveți grijă să vă faceți rezervare, pentru că mai mereu este plin și oamenii stau la coadă, în stradă, așteptând să se elibereze o masă. Detalii aici.

Schnitzel vienez la restaurantul Figlmuller Blog Calator
Schnitzel vienez la restaurantul Figlmuller – Sursă foto: http://kesfettik.com

Al doilea restaurant pe care vi-l recomand este Ribs of Vienna, ce se află pe Weihburggasse 22. După cum spune și numele restaurantului, aici se servesc coaste de porc. Însă vă spun cu mâna pe inimă că sunt cele mai bune coaste pe care le veți gusta vreodată. De asemenea, și berea este foarte bună. Noi am ajuns aici după notele mari de pe TripAdvisor și nu am regretat nicio secundă. Veți fi primiți cu căldură, cu zâmbete pe buze și cu amabilitate. Trebuie să vă faceți rezervare cu câteva zile înainte, pentru că restaurantul este mereu invadat de turiști. Rezervarea o puteți face pe pagina lor de facebook sau pe e-mail. Găsiți mai multe detalii pe site-ul lor, aici.

Coaste de porc la restaurant Ribs of Vienna Blog Calator
Coaste de porc la restaurant Ribs of Vienna – Sursă foto: http://daisyyohoho.com

Dacă ajungeți în Viena, neapărat trebuie să încercați Tafelspitz, felul preferat de mâncare al împăratului Franz Joseph al Austriei. Acest preparat este o specialitate locală de vită fiartă. Vă recomand să încercați Tafelspitz la restaurantul Plachutta, locație cu o atmosferă tipic austriacă. Aici, acest preparat este gătit după cea mai veche rețetă găsită în Austria. Dacă vă interesați de acest restaurant, veți vedea că sunt mai multe Plachutta în Viena. Noi am fost la cel de langă Palatul Schonbrunn, dar sunt convinsă că în toate restaurantele Plachutta veți fi întâmpinați de aceeași atmosferă, iar felurile de mâncare vor fi la fel de gustoase. Este tare greu de găsit o masă aici, așa că v-aș recomanda să vă faceți rezervare. Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial.

Tafelspitz la restaurant Plachutta Viena Blog Calator
Tafelspitz la restaurant Plachutta – Sursă foto: http://gid-vienna.info

Nu pot scrie acest articol fără a menționa cârnații pe care îi găsim la chioșcurile de pe străzile Vienei. Trebuie neapărat să încercați kasekreiner, un tip de cârnați cu bucățele de brânză înăuntru. Cred că sunt cei mai populari cârnați în Viena. De asemenea, și bratwurst-ul este foarte apreciat în Austria și este delicios. Să mâncați un cârnaț de la chioșcurile vieneze reprezintă un must-have.

Se știe că dacă ajungeți în Viena trebuie să încercați Apfelstrudel. Se zvonește că cel mai bun apfelstrudel este la Cafe Central. Într-adevăr, este foarte bun, servit cu sos de vanilie. Este cel mai bun apfelstrudel pe care l-am servit în Viena, așa că vă recomand acest loc. Merge perfect cu melange-ul austriac, o cafea obișnuită, cu frișcă pe deasupra, foarte populară în Austria. Cafe Central este o cafenea cu tradițieîn Viena, este un loc elegant, unde puteți mânca aproape orice. Însă cafeneaua este renumită pentru dulciuri. Dacă nu aveți rezervare, va trebui să stați la rând pentru o masă. Mai multe detalii veți găsi aici.

Tot la capitolul dulciuri, trebuie să încercați și faimosul tort Zacher (Sacher Torte), cel mai cunoscut desert austriac. Tortul a fost servit pentru prima oară în istoria sa la Hotelul Sacher, unde se poate servi și astăzi varianta originală a sa, și anume un amestec de ciocolată, aluat, gem de caise și glazură de ciocolată neagră. În mod tradișional se servește cu frișcă neîndulcită. Hotelul Sacher se găsește în spatele Operei, iar atmosfera aici este perfectă pentru a te simți răsfățat.

Sacher tort Blog Calator
Tort Sacher – Sursă foto: http://sacher.com

Acestea sunt locurile mele preferate din Viena, unde mă lovesc mereu de arome minunate, și cele 6 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Viena. Dacă aveți și voi alte locații preferate, vă aștept cu idei și recomandări. De asemenea, aici puteți citi despre atracțiile turistice pe care le are capitala Austriei de oferit.