Îmi place perioada în care temperaturile te încing, în aceeași măsură cu perioada în care este mai frig afară. Fiecare anotimp are frumusețea lui. Lunile friguroase au farmecul lor. Însă primul lucru ce-mi trece prin minte este acel sentiment de liniște și de căldură sufletească în momentul în care vezi trotuarele îmbrăcate în acel covor arămiu, sau când vezi căzând primii fulgi de zăpadă.  Abia aștept să mă cuibăresc pe o bancă în parc, cu o cafea cu mult lapte și pur și simplu să privesc culorile frunzelor. Ca mai apoi să fac o mulțime de poze. Abia aștept să merg la sky, abia aștept să beau ciocolată caldă cu aromă de scorțișoară, abia aștept să merg la spa. Despre spa este acest articol și despre cele mai frumoase locații cu SPA în România. Despre locurile frumoase de la noi din țară unde ne putem retrage pentru relaxare și liniște. Bineînțeles că puteți merge în aceste zone oricând. Și vara este extraordinar de frumos. Însă mie îmi place să combin sentimentul de răcoare de afară cu cel de căldură din interior. Așa că zilele răcoroase, în care mă relaxez și mă răsfăț, sunt foarte așteptate.

Locații cu SPA în România

Alpin Vitarium SPA din cadrul Alpin Resort Hotel și SPA, un hotel de 4 stele din Poiana Brașov. Întreg complexul Alpin te lasă fără cuvinte. În afara faptului că este înconjurat de natură, n-ai cum să te plictisești aici, aveți o mulțime de activități puse la dispoziție de hotel. Mi se pare super că în cadrul complexului se găsesc restaurante cu specific italian, spaniol, internațional și românesc. Iar când vine vorba de Spa, centrul Vitarium se numără printre cele mai bune spa-uri din România, fiind dotat cu aparatură de ultimă generație și terapii moderne corporale și faciale. De asemenea, aveți la dispoziție piscină interioară, saună, jacuzzi și sală de fitness și forță. Din punctul meu de vedere, Vitarium Spa este locul perfect pentru un ritual de relaxare totală. Ce poate fi mai plăcut decât un week-end plin de masaje senzoriale, de saună, de scrub și peeling, de împachetări în ciocolată sau de răsfăț cu hidromasaj?

Apollo Wellness Club se află situat în stațiunea Băile Sărate Sângeorgiu de Mureș, la aproximativ 3 km de orașul Târgu Mureș. Acest complex pune la dispoziție cazare într-un hotel de 3 stele și unul de 4 și oferă o gamă variată de servicii de relaxare, întreținere și tratament. Pe lângă piscina cu apă dulce, Apollo Wellness Club are și bazin cu apă sărată, ce are o mulțime de beneficii asupra organismului, printre care prevenirea și tratarea bolilor respiratorii și ale aparatului locomotor de natură reumatismală. De asemenea, puteți beneficia de saună, jacuzzi, tratamente de balneofizioterapie, traditionale și exotice și bineînțeles tot felul de masaje. Aici găsiți să faceți și renumita baie turcească, numită hammam.

Cocor Spa Hotel, situat în stațiunea Neptun-Olimp, pe țărmul Mării Negre, este un hotel de 4 stele ce oferă facilități excelente pentru un sejur relaxant și odihnitor. Centrul wellness oferă mai multe spații destinate terapiilor. Pe lângă faptul că serviciile spa te vor face să uiți de agitația cotidiană, faptul că hotelul este situat pe plajă, îi oferă un plus. În perioada de toamnă litoralul nu este aglomerat, așa că plimbările lungi pe plajă sunt o plăcere. Puteți profita de perioada de relaxare la Cocor Spa Hotel și să faceți o cură de aerosoli în timpul plimbărilor. Vă garantez că vă întoarceți acasă altă persoană.

Lotus Therm Spa & Luxury Resort se găsește în stațiunea Băile Felix, într-un spațiu ce te umple de vitalitate și de bună dispoziție. Din resort face parte și hotelul de 5 stele, cu servicii impecabile. Centrul de tratament balnear și SPA include o mulțime de servicii și terapii, printre care: hidroterapie, împachetări cu nămol, împachetări cu parafină, electroterapie, kinetoterapie, masaje, piscine cu apă termală și saune. Apele din Băile Felix sunt renumite pentru că sunt curative, având proprietăți benefice pentru afecțiunile aparatului locomotor.  Pe lângă toate aceste servicii minunate și relaxante, Lotus Therm Spa & Luxury Resort are inclus și un aquapark, Felixarium. Deține 14 piscine interioare și exterioare cu recirculare și apă termală, jacuzzi, peșteri, cascade, tobogane, saune și o cameră de gheață. Toate sună atât de bine!!

Locații cu SPA în România
Sursă foto: lotustherm.ro

Pleiada Boutique Hotel Iaşi este alegerea perfectă dacă vreți să combinați câteva zile relaxante cu vizitarea unui oraș. Iașiul este superb, îmbină perfect stilul istoric cu cel modern. Vă puteți plimba prin parcul Copou până la teiul lui Eminescu, prin grădina botanică, prin centrul vechi, puteți vizita Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Palatul Culturii. De asemenea, mergeți în complexul comercial Palas. Personal, este cel mai frumos spațiu de tip ”complex comercial” din România, datorită parcului și zonelor pline de verdeață. Dar să trecem la subiectul nostru. Pleiada Boutique este un hotel de 5 stele, foarte elegant și primitor. Serviciile spa sunt nelimitate. Puteți face masaje, saună, tratamente faciale și corporale. De asemenea hotelul are o salină cu pietre de Himalaya, piscină interioară și jacuzzi.

Bali Spa ProEstetica Sana se află în zona sub-montană a Carpaților, într-un peisaj de munte, la 80 de kilometri de București, în comuna Cornu, județul Prahova. Soluția pentru un week-end perfect și relaxant sunt masajele la Bali Spa Cornu, unde puteți beneficia de tot felul de masaje: masaje balineze corporale, masaje cu pietre vulcanice, masaje de spate sau masaje relaxante la picioare. La cerere, aceste masaje pot fi făcute de doi terapeuți-maseuri balinezi. De asemenea, vă puteți face body scrubs cu cafea, lapte, miere și lămâie. O nebunie! Pentru cei ce țin și la dieta lor, Bali Spa vă pune la dispoziție nutriționisti cu care vă puteți consulta pentru un program de detox. Puteți profita de orele de înot în piscina interioară, de orele de fitness cu antrenor personal, de saună sau de jacuzzi. Cu siguranță veți pleca de aici cu bateriile încărcate.

SunGarden Golf & SPA Resort este poziționat într-o zonă de pădure din comuna Baciu, la 10 km de centrul orașului Cluj. Spațiul amenajat pentru wellness&spa este elegant și intim, perfect pentru a uita de stresul și grijile cotidiene. Puteți beneficia de tot felul de masaje, de tratamente orientale, de terapii de îmbăiere, de împachetări și exfolieri corporale. Puteți vizita și orașul Cluj, care o să vă umple de bucurie cu aerul său boem. Personal, orașul Cluj mi se pare unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Nu degeaba se regăsește în TOP 5 orașe din România în care aș locui. SunGarden Golf & SPA Resort este conceput pentru a vă face să vă reconectați cu propriile simţuri. Reprezintă o oază de liniște și relaxare, în mijlocul unui peisaj natural.

Centrul SPA și wellness Hotel Epoque, hotel de 5 stele, se găsește în centrul Bucureștiului, pe lângă Parcul Cișmigiu. Este locul perfect unde vă puteți răsfăța după o zi stresantă la birou, asta dacă sunteți din București. Dacă nu, puteți îmbina un week-end reconfortant cu plimbare și shopping în capitală. Hotelul  Epoque dispune de un centru spa cu saună umedă, cadă cu hidromasaj, piscină interioară, centru fitness și servicii de masaj. Acestea din urmă sunt de toate felurile, masaje aromaterapeutice, masaje hawaiene, masaje faciale cu pietre chakra, masaje organice cu miere, cu roci vulcanice, cu trandafiri sau cu esență de șampanie. O nebunie și un răsfăț pentru trup și minte! O zi petrecută aici vă va încărca pozitiv și veți scăpa de tensiune.

locații cu SPA în România
Sursă foto: hotelepoque.ro

Am încercat să acopăr fiecare zonă a țării și să vă îndemn spre mai multe locații cu spa în România, chiar dacă atunci când vine vorba de relaxare, eu aleg zona de munte. Mi se pare că acolo mă desprind cel mai bine de stresul zilnic și de agitația orașului. Iar tratamentele spa mi se par perfecte pentru îmbunătățirea condiției fizice și întărirea psihicului. Încercați măcar o dată pe an să petreceți câteva zile doar pentru voi, pentru a vă detensiona organismul și pentru a elimina stresul. Care dintre aceste locații cu SPA în România vă atrage mai mult?