piata principala cracovia by blog calator
Piata Principală din Cracovia

Cracovia este o destinație energică și revigorantă, îmbietoare și fantastică. Am plecat în orașul celor șase sute de baruri și ne-a plăcut incredibil de mult. Timp de 3 zile cât a durat vizita, am avut parte doar de momente dragi și frumoase.

Am parcurs cei 530 de kilometri de la granița țării până în Cracovia cu mașina personală în aproximativ 8 ore cu opriri și ne-am bucurat de fiecare moment din acel drum. Ba chiar ne-am oprit puțin și în Slovacia, pentru renumita fotografie în lanul de rapiță.

lan de rapita calatorie slovacia by blog calator
Lan de rapiță, Slovacia

Ne-am cazat în apropierea centrului vechi, în Hostelul Good Bye Lenin Revolution, unde am luat o cameră de două persoane cu baie privată. Am plătit pentru cele 3 nopți de cazare suma de 92 euro/2 persoane, o ofertă găsită pe Booking. În această sumă s-a încadrat și micul dejun.

Străzile acestui oraș sunt primitoare și calde; încă de când am pășit pentru prima oară aici, am avut un sentiment de familiaritate, dar și de noutate. Deschiderea polonezilor către vizitatori este extraordinară; am reușit să comunicăm și să primim informații în limba engleză, ceea ce ne-a fost de mare ajutor.

Primul loc în care am ajuns a fost Piața Principală. Un loc întins și cu un bazar foarte simpatic în centru, piața a fost unul dintre punctele centrale în călătoria noastră. Loc propice pentru plimbare, colindat prin magazinele cu suveniruri sau o călătorie cu trăsura, Piața Principală este animată și plină de viață.

piata principala cracovia by blog calator
Piata Principală din Cracovia
trăsuri cu cai în cracovia piata principala by blog calator
Trăsuri în Piața Principală din Cracovia
piața principală cracovia by blog calator
Piața Principală pe timpul nopții, Cracovia
bazar cracovia in piata principala by blog calator
Bazar în Cracovia

Dimineața devreme este perfectă pentru a servi o cafea aromată într-una dintre cafenelele din centrul vechi al orașului. Polonezii și-au prezervat cultura și istoria de-a lungul anilor și poți vedea acest lucru și în detaliile arhitecturii sau în străduțele pietruie.

cafenea moment de relaxare piata principala cracovia by blog calator
Moment de relaxare dimineața în Piața Principală din Cracovia
cracovia polonia fereastra colorata by blog calator
Cracovia, Polonia
centrul vechi in cracovia by blog calator
Centrul Vechi, Cracovia

Cracovia este un oraș minunat pe care să ajungi să-l cunoști la pas, savurând frumusețea locurilor autohtone. Între zecile de baruri, puburi sau restaurante care îți ies în cale, îți recomandăm călduros să te opreşti la unul şi să încerci un borș tradițional, care se numește Bialy Barszcz. Vă recunosc sincer că și acum sunt cu gândul la el, și după atâta timp.

După o masă gustoasă în stil polonez, vă recomandăm să vizitați castelul Wawel, de unde ai cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. Tot aici puteți să vă liniștiți gândurile în timp ce vă plimbați prin întinsele grădini ale castelului.

gradini castel wawel in cracovia by blog calator
Grădinile Castelului Wawel, Cracovia
castelul wawel cracovia by blog calator
Castelul Wawel

După ce ați vizitat acest castel care datează din secolul al XIV-lea, puteți trece Vistula pe podul Father Bernatek și ajunge în cel mai experențial muzeu în care am fost vreodată. Aici, contactul cu istoria și înțelegerea ei devin mai facile și totul capătă altă perspectivă.

pod vistula in cracovia by blog calator
Podul Father Bernatek, Cracovia
lacate iubire pod vistula Father Bernatek by blog calator
Pod Father Bernatek
muzeul schindler factory cracovia by blog calator
Muzeul Schindler’s Factory, Cracovia
muzeu experential schindler factory cracovia
În interiorul muzeului Schindler Factory

Dacă tot am adus în discuție istoria și înțelegerea la un alt nivel al trecutului, este neapărat să faceți o vizită memorialului Auschwitz-Birkenau. Aflat la doar 70 de kilometri parcurși în aproximativ o oră jumătate cu autobuzele de transport public, aici este locul potrivit pentru a-ți pune întrebări, locul unde înțelegi greșelile din trecut și înțelegi că istoria nu trebuie repetată. Niciodată.

auschwitz birkenau memorial by blog calator
Auschwitz-Birkenau Memorial
auschwitz birkenau memorial by blog calator
Auschwitz-Birkenau Memorial

Ajung la finalul articolului într-o notă pozitivă și vă recunosc sincer că am petrecut unele dintre cele mai frumoase zile și nopți în acest oraș poate subestimat din anumite puncte de vedere. Străduțele primitoare, oamenii deschiși și frumoși, Cracovia emană frumusețe și voie bună la fiecare pas.

cafenea in centrul vechi cracovia by blog calator
Centrul Vechi, Cracovia

Despre Cracovia sunt multe de spus. Vom reveni cu un articol în care vă vom prezenta un top al celor mai bune restaurante în care poți să servești cea mai gustoasă mâncare tradițională. Fiți cu ochii pe Blog Călător pentru mai multe idei și sfaturi utile în călătoriile pe care le veți face.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Cracovia, Polonia Când să mergeți: luna septembrie Cracovia este un oraș prietenos și confortabil. Majoritatea turiștilor se retrag la sfarșitul verii, ceea ce face ca prețurile hotelurilor să scadă. Chiar dacă este un pic mai răcoare, este o perioadă perfectă și superbă pentru a vizita Cracovia. Temperaturile în luna septembrie sunt între 18 și 23 grade Celsius, ceea ce nu este de speriat, chiar deloc. Fiind al doilea oraș ca mărime din Polonia, arhitectura sa uimitoare este o încântare pentru ochi. Cracovia este renumita pentru istoria, cultura și viața de noapte. O plimbare prin orașul vechi poate fi copleșitoare. Arhitectura, luminile, străzile vă vor dezvălui amestecul armonios de trecut și prezent. Vă veți îndrăgosti de acest minunat oraș. Experiența noastră în Cracovia o găsiți aici. […]

Comments are closed.