Restaurante din Brașov pe care nu trebuie să le ratați

0

Aerul proaspăt de munte, zidurile și turnurile impresionante ale cetății vechi, străduțele ascunse și piețele fermecătoare fac din Brașov o destinație must-see în România. Indiferent de anotimp, orașul din inima țării este minunat, mereu m-am întors cu drag aici și mereu m-a primit călduros. Și dacă există un lucru ce nu poate lipsi atunci când vizitez un oraș, acel lucru este mâncarea. Iar la Brașov un lucru este sigur: găsiți restaurante fabuloase și mâncăruri de toate felurile.

Pe lângă lista de mai jos cu restaurante din Brașov care ne fac ziua mai bună, aici am pus cap la cap și câteva lucruri de făcut într-un week-end la Brașov, lucruri care mereu m-au bine dispus

Restaurante din Brașov pe care nu trebuie să le ratați

Am Rosenangen – Restaurantul este situat în Piața Enescu, un loc liniștit și intim. În meniul lor găsiți specialități germane, austriece și elvețiene. Recomand cu poftă șnițelul de porc, salata de cartofi și desertul Kaiserschmarrn.

Sergiana – Cred că este cel mai cunoscut restaurant, ocupând loc fruntaș printre cele mai bune restaurante din Brașov. Veți primi din partea casei un aperitiv micuț dar extraordinar de bun și sățios, format din jumări, ceapă roșie și pâine. Restaurantul Sergiana servește preparate din bucătăria săsească, ungurească și românească. Recomand bulzul de mamaligă cu branză și cârnați de casă.

Dei Frati – Un restaurant micuț, primitor și cochet, cu specific italienesc. Pastele cu fructe de mare sunt un deliciu. Însă nu trebuie să le ratați nici deserturile.

Le Pompon Rouge – Echipa din spatele acestui restaurant micuț este formată din doi francezi ce servesc doar galettes si crepes, aceastea fiind specialitatea bistro-ului lor. La Pompon Rouge vă veți bucura de o atmosferă tipică franceză, plină de farmec. Aveți de ales din meniu o gamă destul de variată de clătite dulci, sau sărate, toate sățioase, sănătoase și delicioase.

Festival `39 – Dacă vreți să faceți o incursiune în vremurile de demult, din perioada interbelică, mergeți la Festival 39. Din momentul în care intrați în acest restaurant uitați că sunteți în Brașov datorită decorului. Este plăcut de mers atât cu prietenii, cât și cu familia. De curând, restaurantul are un nou meniu, îmbunătățit. Încercați cu încredere orice fel de mâncare de la Festival 39! Vă veți bucura de un răsfăț culinar 😉

Casa Hirscher – Restaurantul este oarecum împărțit în două: terasa – plină de palmieri, flori și băncuțe colorate, transformând locul într-o oază de bună dispoziție și interiorul – partea veche a restaurantului. Mâncarea este grozavă, încercați cu încredere orice vă face cu ochiul. Recomand mușchiul de vită, este unul dintre cele mai bune pe care le-am încercat până acum.

Mediterra – Motto`ul restaurantului Mediterra este “simplu, dar nu banal. Gustos, dar și sănătos”. Cand aveți chef de ceva diferit, într-un decor chic ce vă va face să vă simțiti ca în vacanță, încercați cu încredere preparatele de la Mediterra. Recomand supa de scoici, creveții și calamarii la grătar sau carpacio de ton. Un loc perfect pentru a lua o cină gustoasă și plăcută.

La Ceaun – un restaurant cu mâncăruri tradiționale românești gustoase, făcute ca la mama acasă. Recomand ciorba de fasole în pâine și sarmalele cu mămăligă.

Sub Tâmpa – Un restaurant prietenos, elegant, perfect atât pentru întâlniri romantice cât și pentru întâlniri de afaceri. Mâncarea este delicioasă, iar porțiile sunt generoase; perfecte după o plimbare pe muntele Tâmpa.

Trattorian Artisan Food – Acest restaurant se află într-o clădire veche a Brașovului, cu un design intim și o atmosferă care te duce cu gândul la Roma. Meniul se bazează pe bucătăria italiană, însă puteți comanda și burgeri, salate sau fripturi. De încercat pizza cu gorgonzola și struguri.

Gratar Urban – O descriere scurtă și la obiect: burgeri delicioși, suculenți, proaspeți și aromați, în inima Brașovului, într-o atmosferă relaxantă.

Toate restaurantele de mai sus sunt mai mereu pline, așa că vă recomand să faceți rezervare.

Voi ce recomandări aveți, ce alte restaurante din Brașov faine ar trebui să bifez data viitoare?

Aici am scris și despre câteva dintre restaurantele preferate din Cluj Napoca