Sărbătoarea florilor de cireș din Japonia

An de an, primăvară de primăvară, o specială și îmbietoare sărbătoare are loc. Sakura, sărbătoarea florilor de cireș din Japonia, când țara îmbracă straie de petale, prezintă imagini iconice și momente de neuitat, o întreagă lume modernă în nuanțe de roz. Despre florile de cireș din Japonia s-au scris poezii și poeme, s-au scris articole peste tot în lume, au devenit unul dintre simbolurile principale ale arhipeleagului, făcându-și loc din tradiția de secole întregi până în viața modernă și de zi cu zi a locuitorului japonez și al turistului în căutarea naturii din oraș.

Pentru cei care doresc să călătorească în Japonia în perioada aceasta, există site-uri care prezic și care oferă informații complexe și ample despre zilele exacte când cireșii încep să înflorească. Cel mai important factor în determinarea exactă a momentului Sakura, sărbătoarea florilor de cireș din Japonia, este locația geografică a zonelor țării.

Ariile cu climat mai blând vor întâmpina sărbătoarea mai devreme în an, pe când în nord se lasă mai mult așteptate. Totodată, vremea în lunile și săptămânile precedente au și ele un cuvânt puternic de spus.  JMC oferă un raport cu datele prezise, actualizat constant și cu o marjă de eroare foarte mică pentru a-ți putea pregăti sesiunile de hanami (privitul florilor).

Orașele principale unde poți surprinde Sakura, sărbătoarea florilor de cireș din Japonia – 2019

Tokyo
Data: 28 martie – 8 aprilie

Deși înflorirea se apropie de final, Tokyo rămâne unul dintre cele mai potrivite orașe pentru hanami.

tokyo sărbătoarea florilor de cireș din japonia sakura blog calator
Meguro River, Tokyo
Sursă: https://jw-webmagazine.com
Osaka

Data: 4 aprilie – 10 aprilie

Un loc extrem de potrivit pentru a te bucura de copacii în plină floare.

osaka japonia sărbatoarea florilor de cires din japonia blog calator
Osaka, Japonia Sursă: https://cdn.cheapoguides.com
Kyoto

Data: 5 aprilie – 10 aprilie

Lângă Osaka, un alt oraș te întâmpină cu brațele deschise pentru a savura frumusețea alb-roz a naturii.

kyoto sărbătoarea florilor de cireș din japonia sakura blog calator
Kyoto, Japonia
Sursă: https://www.etsy.com

Mai jos, am strâns o galerie pentru voi cu cele mai frumoase și atrăgătoare fotografii care să vă inspire să vă programați o călătorie în Țara Soarelui Răsare.