Targul de Craciun din Sibiu Blog Calator
Târgul de Crăciun, Sibiu - Sursă foto:oradesibiu.ro

Anul trecut, câteva târguri de Crăciun din România s-au bucurat de un succes impresionant, având un număr mare de vizitatori. Iubim sărbătorile de iarnă și ne place să ne simțim mai aproape unul de celălalt, participând la evenimente atât de frumoase. Crăciunul este un motiv de bucurie și sărbătoare, fiind o oportunitate pentru a ne relaxa și pentru a petrece timpul cu cei dragi.

Am realizat pentru voi o listă a celor mai frumoase târguri de Crăciun din România:

Sibiu – Se desfășoară în perioada 16.11.2018-03.01.2019

Pe vremea în care Sibiul era Capitala Culturală Europeană, a avut loc și prima ediție a Târgului de Crăciun, primul eveniment de acest fel de la noi din țară. De atunci, evenimentul a prins amploare și în fiecare an se bucură de un succes deosebit. In acest an va avea loc cea de-a 12-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu. La târg puteți degusta bunătăți tradiționale, vă puteți încălzi cu vin fiert, puteți cumpăra cadouri pentru cei dragi, decorațiuni și vă veți putea bucura de colinde, de beculețele colorate și de proiecțiile luminoase de pe clădirile ce înconjoară Piața Mare. Copiii vor avea parte de tot felul de distracții. Ei vor putea vizita Atelierul lui Moș Crăciun, unde au posibilitatea să învețe să facă turtă dulce sau să confecționeze decorațiuni de Crăciun. De asemenea, se vor putea bucura de Parcul de distracții al lui Moș Crăciun. Este imposibil să nu simtiti spiritul Crăciunului și să nu vă bucurați din plin de această perioadă a anului.

Targul de Craciun din Sibiu Blog Calator
Târgul de Crăciun, Sibiu – Sursă foto:oradesibiu.ro

București – Se desfășoară în perioada 30.11.2018-26.12.2018, în Piața Constituției

Anul trecut au fost instalate peste 100 de căsuțe, grupate pe mai multe categorii, cum ar fi: Handmade, Colțul de decorațiuni, Fabricat în România, Zona Culinară sau Dulce de Crăciun. Târgul a pregătit o mulțime de surprize pentru copii. Aceștia s-au putut întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi. De asemenea, pe parcursul zilelor în care a fost deschis târgul, au avut loc spectacole, fiind invitați în Piața Constituției trupe și coruri cunoscute. Anul acesta ne așteptăm la un decor de poveste, cu miros de scorțișoară și portocală. Cu speranța că vom avea un decembrie perfect, haideți să ne adunăm în Piața Constituției pentru a savura un pahar de vin fiert.

Brașov – Se desfășoară în perioada 06.12.2018-14.01.2019, în Piața Sfatului

În afara faptului că îmi place Brașovul în orice perioadă a anului, indiferent de starea meteo, vreau să vă spun că în perioada sărbătorilor, acest oraș are un farmec aparte, emană o căldură specifică sărbătorilor de Crăciun. Pentru ca atmosfera de Craciun sa fie perfecta, nu vor lipsi căsuțele de lemn, care par ca niste căsuțe din turtă dulce și bradul de Crăciun. Târgul oferă vizitatorilor produse tradiționale românești, germane, elvețiene sau ungurești. Vă puteți încălzi cu un vin fiert condimentat sau cu un ceai cu aroma de portocală și scorțișoară. Cei mari se pot bucura de spectacole, de datini și obiceiuri de Crăciun, iar cei mici de întâlnirea cu Moș Crăciun. Târgul de Crăciun este un eveniment care a luat numele de ”Brașov, Oraș de Poveste”.

Târguri de Crăciun din România - Brasov Blog Calator
Târg de Crăciun, Brașov Sursă foto:oradesibiu.ro

Timișoara – Se desfășoară în perioada 01.12.2018-08.01.2019, în Piața Victoriei

Timișoara a fost următorul oraș, după Sibiu, care a organizat un Târg de Crăciun. Căsuțele din lemn vor fi împânzite în Piața Victoriei și în parcarea Modex, ca în anii trecuți. Aici veți fi învăluiți de tot ceea ce are Crăciunul mai bun și de toate bunătățile culinare specifice: vin fiert cu scorțișoară, turtă dulce, kurtos kalacs, mere glazurate, piure de castane, slănină și brânzeturi, și lista poate continua…dar mi se face poftă 🙂 Anul acesta, târgul va fi inaugurat de Inna, care va încălzi vizitatorii cu un concert în Piața Victoriei.

Cluj-Napoca – Se desfășoară în perioada 23.11.2018-30.12.2018, în Piața Unirii

Târgul de Crăciun de la Cluj vine anul acesta cu o abordare nouă, un concept ce ”urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun, implementat și în alte orașe mari”(a comunicat viceprimarul orașului Cluj-Napoca, Dan Tarcea). Ce mi se pare super este amplasarea patinoarului, care va face înconjurul statuii lui Matei Corvin. De nelipsit sunt căsuțele de lemn, bradul de Crăciun și sutele de luminițe ce dau viață orașului. Vor fi prezenți artiști, cum ar fi Smiley și Moonlight Breakfast, vor avea loc concerte de colinde, animații stradale și spectacole. Copiii vor fi încântați de ateliere de creație, de teatru de păpuși și de cadouri din partea lui Moș Crăciun. Clujul e atât de frumos îmbrăcat în haine de sărbătoare!

Targ de Craciun din Cluj Blog Calator
Târg de Crăciun, Cluj Napoca

Oradea – Se desfășoară în perioada 06.12.2018-31.12.2018, în Piața Unirii

Chiar dacă se află abia la a 3-a ediție, Târgul de Crăciun din Oradea este unul foarte așteptat și iubit de localnici. În anii trecuți, evenimentul a avut loc într-un decor de poveste. Surpriza de anul aceste este o roată gigantică, astfel că veți puteți admira luminițele de la înălțime. Piața Unirii va fi plină cu căsuțe de lemn, ce vor servi numai bunătăți, cu cântece și colinde, și bineînțeles cu surprize din partea lui Moș Crăciun pentru copii. Se așteaptă zile magice la Târgul de Crăciun de la Oradea!

Chiar dacă aceste târguri nu reprezintă o tradiție românească, modelul fiind preluat din Germania, unde au loc aceste târguri încă din anii 1300, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne bucurăm din plin de ceea ce ne oferă ele. Profitați de clipele magice și de ambientul pe care vi le oferă aceste târguri și iesiți la plimbare cu cei dragi. Anul acesta voi merge la câteva târguri de Crăciun din România,în Sibiu, în Cluj Napoca și în București. Voi reveni cu poze și impresii. Sper din tot sufletul ca acest an să fie mai multă zăpadă ca anul trecut 🙂

Dacă vreți să evadați din România câteva zile, puteți vizita și alte târguri de Crăciun din Europa. Aici v-am prezentat un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, însă oriunde ați merge veți găsi un eveniment de acest gen, plin de farmecul sărbătorilor de iarnă.

Vă așteptăm cu poze, impresii și povești de la cele mai frumoase târguri de Crăciun din România!