Copenhaga Danemarca Blog Calator
Copenhaga, Danemarca - Sursă foto: azamaraclubcruises.com

Căutați idei pentru călătoriile de anul acesta? Blog Călător vă ajută cu câteva destinații care ar trebui să fie pe lista voastră de excursii în 2018. Iată lista noastră pentru TOP orașe de vizitat în 2018:

1.Sevilla, Spania

În ultimii ani, Sevilla s-a transformat dintr-un oraș aglomerat și îngrămădit, în care cu greu reușeai să te descurci ca și turist, într-un oraș în care se circulă foarte ușor, un oraș plin de biciclete, dornic să-și revigoreze trecutul istoric și artistic. Casele pastelate, străzile umbrite de portocali, istoria care te  cuprinde din orice colțișor, fac parte din farmecul acestui oraș spectaculos. Capitala Andaluziei are șarm din plin, așa că sfatul nostru este să vizitați Sevilla in 2018.

Sevilla Spania Blog Calator
Sevilla, Spania – Sursă foto:donquijote.org

2.Marrakech, Maroc

Marrakech-ul, aflat la poalele munților Atlas și în imediata apropiere a Saharei, este un oraș încărcat cu palate, moschei și case somptuoase. De când Yves Saint-Laurent s-a stabilit în Marrakech, orașul reprezintă locul de întâlnire al fotomodelelor și al creatorilor de modă. De asemenea este și locul backpackerilor sau a turistului simplu, venit într-un city break pentru noi experiențe culturale și culinare. Se spune că Marrakech-ul trebuie văzut, simțit și gustat pentru a fi experimentat ca la carte.

3.Hamburg, Germania

Hamburg este renumit ca fiind cel mai mare port din Germania. Cu toții am auzit de atmosfera primitoare, transportul în comun excelent, apropierea atracțiilor turistice și natura primitoare a poporului său. De asemenea, orașul Hamburg este renumit pentru viața de noapte. Veți îndrăgi pe loc restaurantele chic poziționate de-a lungul râului Elba. Este orașul perfect pentru un city break încărcat cu plimbări printre clădiri pline de istorie și printre muzee interesante.

4.San Juan, Puerto Rico

San Juan este locul unde istoria se îmbină perfect cu urbanitatea modernă. Vechiul San Juan are șosele pietruite, platouri înverzite, biserici istorice și fortărețe. Modernul San Juan este împrejmuit de muzee, galerii, restaurante și baruri. Capitala portoricană poate fi alegerea perfectă pentru a vă petrece luna de miere. Are plaje superbe, viață de noapte și multe locuri tropicale pe care le puteți vizita.

San Juan Puerto Rico Blog Calator
San Juan, Puerto Rico – Sursă foto:ihg.com

5.Valletta, Malta

Având titlul de Capitala Culturală Europeană în 2018, Valletta a planificat proiecte și evenimente pe tot parcursul anului. Blog Călător este interesat de Festivalul Internațional de Artă din Malta și Festivalul de Film de la Valletta, evenimente ce vor avea loc în luna iunie. Malta este o destinație turistică mai puțin populară, dar extrem de frumoasă. Veți găsi peisaje impresionante, plaje superbe, catedrale, domuri, bărci colorate și piețe cochete.

6.Bangkok, Thailanda

Bangkok este cel mai vizitat oraș din lume și dacă vă hotărâți să vizitați acest oraș, pregătiți-vă să descoperiți culturi noi. Dacă ați mai vizitat și alte orașe sau locuri asiatice, stiți despre ce vorbesc. Bangkok este un oraș aglomerat și cosmopolit, care cu siguranță vă va oferi experiențe noi și interesante.

7.Copenhaga, Danemarca

În Copenhaga se află cea mai veche monarhie din lume, iar actuala regină locuiește la Palatul Amelienbourg. Capitala Danemarcii este un oraș prietenos, curat, cu un farmec aparte și un standard de viață ridicat. Danezii sunt clasați ca cei mai fericiți oameni din lume. Cele mai bune luni ale anului pentru a vizita ”paradisul nordului” sunt iunie, iulie și august, când temperaturile sunt perfecte pentru un city break.

Copenhaga Danemarca Blog Calator
Copenhaga, Danemarca – Sursă foto: azamaraclubcruises.com

8.Lisabona, Portugalia

Lisabona este grozavă, nu e de mirare că este în TOP orașe de vizitat în 2018. Este una dintre cele mai frumoase capitale europene, este un loc prietenos, cu prețuri accesibile și restaurante excelente . Lisabona este cea mai însorită capitală a Europei, așa că nu trebuie să vă faceți griji când să călătoriți aici. Plimbări printre clădirile istorice ale orașului, plajă, vin verde pe malul Oceanului Atlantic și muzică live în fiecare piață din centrul vechi. Cam așa sună pentru mine Lisabona.

9.Puerto Princesa, Palawan, Philippines

Puerto Princesa este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Palawan, insulă a arhipeleagului filipinez. Acest oraș este apreciat ca fiind cel mai curat și mai verde oraș din Filipine. De la plaje superbe, la rezervații de viață sălbatică, Puerto Princesa este un paradis al iubitorilor naturii. Este locația perfectă pentru un sejur relaxant, liniștit și intim.

Palawan Philippines Blog Calator
Palawan, Philippines – Sursă foto: palawanislandphilippines.com

10.Fira, Santorini, Grecia

Fira este capitala insulei grecești Santorini. Este un oraș spectaculos, întrucât este cocoțat pe marginea unei stânci ce oferă o panoramă superbă. Fira gazduiește acele renumite clădiri colorate în alb și albastru, ce se asortează perfect cu azurul mării. De aici puteți ajunge ușor la toate plajele faimoase ale insulei Santorini.  Se spune că din această zonă se pot vedea cele mai frumoase apusuri, așa că vara aceasta profitați de câteva zile libere în Santorini, Grecia.