Plaja Formentera, Spania

Începem să ne dezmorțim și să simțim căldura din ce în ce mai tare. Odată cu venirea verii vin și gândurile pentru concediu, pentru mare și pentru soare. Toți ne dorim să stăm câteva zile la plajă și să ne răcorim în valurile mării sau ale oceanului 😉 De cele mai multe ori nu îmi programez concediul cu mult timp înainte. Îmi place să ”cercetez piața” și să iau un last minute. Îmi place să mă las purtată de instinct, niciodată nu m-a dezamăgit. Cam așa se întâmplă când mergem în doi 🙂 Însa vara aceasta mergem cu toată gașca, așa că am programat cu ceva timp înainte vacanța de vară, am luat excursia de la Christian Tour din ianuarie. Așa s-a născut această postare, pornind de la investigațiile mele cu privire la destinația noastră de vacanță. Știam sigur că vrem undeva la mare și am citit tot felul de articole, m-am interesat de o mulțime de plaje. La un moment dat m-am trezit cu o listă lungă de locuri superbe, care s-a transformat într-un top 10 plaje din Europa, pe care m-am gândit să îl împărtășesc cu voi, poate vă va ajuta să alegeți locația de vacanță vara aceasta.

TOP 10 plaje din Europa

1.Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia
Insula Zakynthos se află pe coasta de sud-vest a Greciei și este formată dintr-o serie de golfuri stâncoase ale Marii Ionice. Într-unul dintre aceste minunate golfuri se află plaja Navagio, o bandă mică de nisip ce găzduiește o epavă, de unde și numele plajei, pentru că în limba greacă, navagio înseamnă epavă. Epava a luat numele de Panagiotis. Plaja este accesibilă doar de pe mare, lucru care o face și mai intrigantă.
De pe această superbă plajă se poate ajunge la Peșterile albastre, destinație perfectă pentru cei interesați de plimbări cu barca. Ce mi se pare mie super este faptul că Plaja Navagio este înconjurată de stânci foarte înalte de calcar, care par că se ridică din marea albastră și strălucitoare.

Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia – Sursă foto: pinterest.com

2.Plaja do Camilo, Algarve, Portugalia
Această plajă a Oceanului Atlantic este pur și simplu incredibilă. Pot să mă laud cu pozele proprii ale acestei plaje 🙂 Am fost vara trecută în Lagos și aveți confirmarea mea că plaja do Camilo este incredibilă. Este o plajă micuță, așa că dacă mergeți în plin sezon acolo, trebuie să vă treziți foarte de dimineață pentru a prinde un loc. De obicei este aglomerată zona, însă credeți-mă că nu își pierde din frumusețe. ”Praia do Camilo” se află pe drumul ce duce spre Ponda da Piedade, alt loc superb unde vă recomand să mergeți dacă ajungeți în Algarve, Portugalia. Dacă sunteți interesați să citiți mai multe despre zona Algarve, intrați aici și citiți cum a decurs săptămâna pe care am petrecut-o eu în această minunată regiune.

Praia do Camilo Algarve Portugalia Blog Calator
Algarve, Portugalia

3.Plaja Rabbit, Sicilia
Plaja Rabbit se află pe coasta de sud a Siciliei. Apa are o nuanță verde albastră iar nisipul este de un alb uimitor. Unele topuri internaționale spun că plaja Rabbit ar putea fi cea mai frumoasă plajă din lume, iar în anul 2013 a și câștigat acest rang în topul TripAdviser. Aici veți găsi o mulțime de broaște țestoase care se deplasează în grotele stâncoase.

Plaja Rabbit Sicilia Blog Calator
Plaja Rabbit, Sicilia – Sursă foto: pinterest.com

4.Plaja Ramla I-Hamra, Gozo
Gozo este o insulă din Marea Mediterană, nu departe de Malta. Este cunoscută pentru scuba diving excelent. Ramla I-Harma înseamnă ”plajă roșie” în malteză. Nisipul chiar are o nuanță roșiatică, iar plaja este așezată într-un golf înconjurat de stânci. În imediata apropiere a acestei plaje nu găsiți hoteluri, așa că vă îndemn la o vacanță în Malta, iar Ramla I-Harma este de neratat, pozele de aici sunt incredibile, nu e de mirare că această plajă este în top 10 plaje din Europa.

Plaja Ramla il-Hamra, Gozo – Sursă foto: pinterest.com

5.Plaja Brela, Croația
Croația ascunde câteva plaje superbe. Însă părerea mea este că plaja Brela le întrece pe toate. Acest colț de lume este o opțiune mai puțin turistică, mai relaxantă, împânzită cu golfuri private, înconjurate de pini. Brela este de fapt un lanț de plaje unite între ele, întinse pe o distanță de 6 km. Așadar, când spunem Brela, vorbim de fapt de mai multe plaje, nu doar de una. Suna destul bine, nu? 🙂 Este un mic paradis la malul Mării Adriatice.

Plaja Brela, Croatia – Sursă foto: makarskainfo.com

6.Plaja de Ses Illetes, Formentera, Spania
La sud de renumita insulă Ibiza, se găsește Formentera, o insulă mai mică, mai liniștită, cu numeroase plaje magnifice. Printre acestea, se remarcă plaja Illetes. Este perfectă pentru înot, aici Marea Mediterană este caldă,limpede și liniștită. Nisipul este fin, amestecat cu mici bucăți de coral.

Plaja Ses Illetes Formentera, Spania – Sursă foto: pinterest.com

7.Plaja Lara, Cipru
Plaja Lara se află pe coasta de nord-vest a Ciprului, insulă a Mării Mediterane. Este o plajă liniștită, izolată, nu foarte aglomerată. Într-o plimbare pe această plajă uitați-vă după broaștele țestoase verzi, pentru că aici este casa lor. Datorită faptului că nu este foarte populată, această plajă și-a păstrat ecosistemul foarte bine. Este mai greu de ajuns aici însă efortul este pe deplin răsplătit.

top 10 plaje din Europa
Plaja Lara, Cipru – Sursă foto: lucamoglia.it

8.Plaja Durdle Door, Dorset, Anglia
Plaja Durdle Door se află de-a lungul coastei Jurassic (coasta Jurassic este un sit al Patrimoniului Mondial de pe țărmul Canalului Mânecii din sudul Angliei). Durdle Door este una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, datorită rocii arcuite ce pornește din mare. Această plajă este perfectă pentru snorkeling printre peșteri și stânci interesante. Dacă ajungeți aici trebuie să faceți o plimbare de-a lungul coastei Lulworth pentru a admira plaja de sus. Imaginile sunt incredibile.

Plaja Durdle Door, Dorset, Anglia – Sursă foto: pinterest.com

9.Plaja Notre Dame, Porquerolles, Franța
Această plajă este situată pe insula Portoquerolles și face parte din Coasta de Azur a Franței. Este împrejmuită de eucalipți și pini. Este cea mai faimoasă și paradoxal cea mai puțin aglomerată plajă a acestei insule. Probabil pentru că plaja Notre Dame este puțin mai departe de drumul principal, situată la aproximativ 30 de minute de mers pe jos de satul Porquerolles. Ea aduce aminte de golfurile din Caraibe, unde apele sunt turcoaz și iahturile sunt la ele acasa.

Plaja Notre Dame, Porquerolles, Franța – Sursă foto: supercoolbeaches.com

10.Plaja Oludeniz, Turcia
Această plajă este una dintre cele mai fotografiate plaje de la Marea Mediterană. Denumirea oficială a acestei plaje este Blue Lagoon, Laguna Albastră. Numai după acest nume vă cam dați seama cum este plaja. Apa mării de aici este renumită pentru nuanțele sale de turcoaz. Plaja este înconjurată de munți, ceea ce face ca peisajul să fie mai spectaculos. Dacă vă hotărîți să mergeți în vacanță în Turcia, vă recomand această zonă, mai ales că este recunoscută în lume pentru pachetele de turism ce sunt oferite aici. Chiar dacă această plajă este pe ultimul loc în top 10 plaje din Europa, acest lucru este doar din cauza faptului că mi-a fost greu să fac un top. Sunt atâtea și-atâtea plaje minunate în Europa, încât este imposibil de făcut un top. Așa că va urma, cu siguranță, și partea a doua a acestui articol 🙂

Plaja Oludeniz, Turcia – Sursă foto: thomson.co.uk