Luna de miere poate fi unul dintre cele mai importante momente din viața oricărui cuplu. Mulți dintre noi vrem ca acele zile să fie liniștite, dar și energice, pline de momente unice, locații superbe, activități extraordinare, multe zâmbete și fericire.

Personal, vizualizez luna de miere într-un loc în care poate ajungi o singură dată în viață. Se spune că orice fetiță se visează în rochie albă de mireasă și își imaginează cum va fi nunta ei. Ei bine, încă de când eram mică, eu mă gândeam mai degrabă la cum va arăta luna mea de miere. Îmi imaginam cu nerăbdare toate locurile pe care le are această lume de oferit, la toate locurile pe care îmi doresc să le descopăr și care să devină parte din mine.

Pe această premisă am plecat de când am gândit acest articol și am ales top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere. Ce mi-am dorit a fost să aduc mai aproape exoticul și necunoscutul și să-l transform în variante mai accesibile măcar din punct de vedere informațional celor interesați. Vara este anotimpul în care este aproape imposibil să ne gândim la altceva decât la mare, plajă, valuri, soare și derivate cât mai fantastice din această categorie. Așadar, vă prezint acest top personal, realizat subiectiv, în funcție de plajele care mă fascinează și pe care mi-ar plăcea să le vizitez cât mai repede. Vă las pe voi să vă alegeți favorita, deoarece eu știu care este câștigătoarea.

TOP 10 Plaje unde să-ți petreci luna de miere

10. Hidden Beach, Marieta, Mexic

top 10 plaje unde sa-ti petreci luna de miere hidden beach marieta mexic blog calator
Hidden Beach, Marieta, Mexic. Sursa: www. visitpuertovallarta.com

Am început top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere cu o locație pe cât de îndepărtată, pe atât de misterioasă. Văzută de sus, pare ca o zonă lipsă în vegetația foarte bogată a insulei. La o privire mai atentă, descoperim o plajă unică prin structura sa, cu ape cristaline și priveliști parcă desprinse din povești. O explicație pentru topografia acestei plaje din insula Marieta ar fi activitatea vulcanică intensă din acea zonă, însă anumite zvonuri prezintă această plajă ca un spațiu în care militarii mexicani testau bombe la începutul secolului XX. Ce este interesant este faptul că Playa del Amor, așa cum este numită oficial, nu poate fi vizibilă din exterior. Se ajunge printr-un lung tunel de apă, înotând sau cu kayakul. Ajuns aici, poți întreprinde o sumedenie de activități: snorkeling, scuba diving, kayaking, . Întreaga insulă împreună cu Portul Vallarta îți oferă o experiență inedită, în care poți gusta preparate gustoase, poți înota cu delfinii sau merge să urmărești balenele în habitatul lor natural.

9. The Bimini Beaches, Bahamas

top 10 plaje unde sa-ti petreci luna de miere bimini beach bahamas blog calator
Bimini Beach, Bahamas. Sursa: www.beach-backgrounds.com

În Bahamas se află cele mai frumoase plaje din lume și cu siguranță vei fi încântat de tot ce are de oferit arhipeleagul. Dintre toate, se deosebesc prin frumusețea lor The Bimini Beaches, care îți oferă toate activitățile pe care ți le dorești pentru o lună de miere cât mai specială. Vorbim despre modalități a petrecerii sejurului pentru toate gusturile: sporturi pe apă, tururi ale insulei, scuba diving, hiking. Dacă ești atras de scufundări, locațiile cele mai potrivite sunt Honeymoon Harbour și Road to Atlantis, ce dau o notă romantică doar prin denumiri. Dacă dorești să explorezi cât mai bine insula și vrei să intri în conexiune cu natura, îți recomandăm The Bimini Nature Trail. O altă modalitate perfectă ar fi o călătorie cu barca de-a lungul coastei. Bahamas cuprinde peste 700 de insule și mii de plaje. Dacă alegi arhipeleagul ca loc în care să-ți petreci luna de miere, cu siguranță vei fi mai mult decât încântat.

8. Cave Beach, Algarve, Portugalia

top 10 destinatii unde sa-ti petreci luna de miere cave beach algarve portugalia blog calator
Cave Beach, Algarve, Portugalia. Sursa: www.youwall.com

Plaja cu aspectul cel mai exotic din Europa, Cave Beach din Algarve îți oferă rețeta perfectă pentru o lună de miere cât mai romantică: nisip fin, apa de un albastru turcoaz și formațiuni de rocă sub forme greu de imaginat. Destinație din ce în ce mai populară și mai dorită, Algarve este și locul ales de foarte mulți îndrăgostiți. Locul îmbină activități diverse: plaje fabuloase, locuri mai puțin umblate, mâncare delicioasă, baruri și cluburi animate. Oamenii sunt foarte frumoși și călduroși, iar întreaga atmosferă este una relaxată și liniștită. Poți fi sigur că în plimbările tale vei da peste un cuplu mai în vârstă, ținându-se de mână și zâmbind calm. Această regiune are atât de multe de oferit, iar o lună de miere petrecută aici este una pe care ți-o vei aminti cu drag toată viața. Despre Algarve am mai scris și aici. Plaja din Vestul Europei nu putea să lipsească în top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere.

7. Punaluu Black Sand Beach, Hawaii

top 10 destinatii unde sa-ti petreci luna de miere black sand beach hawaii blog calator
Black Sand Beach, Hawaii. Sursa: www.mywonderplanet.com

Nisipul negru este cu atât mai special cu cât este rar. Datorită activității vulcanice, în Hawaii găsești culori atipice în nisipul de pe plajă: verde, negru, alb și alte derivate. Punaluu Black Sand Beach este una dintre cele mai renumite plaje din Hawaii și poate fi destinația pefectă pentru luna ta miere. Aflată aproape „la capătul pământului”, plaja cu nisip negru de o finețe extraordinară oferă cele mai inedite atracții. Este unul dintre puținele locuri unde poți vedea broaștele țestoase în habitatul lor natural, la umbra cocotierilor. Pe lângă această plajă, ai întreaga insulă la dispoziție să o colinzi și să înțelegi cât mai bine habitatul. Localnicii sunt minunați, iar experiența pe care ți-o poate oferi acest loc este inedită.

6. Matira Beach, Bora-Bora, Polinezia Franceză

top 10 plaje unde sa-ti petreci luna de miere matira beach bora bora polinezia franceza blog calator
Matira Beach, Bora-Bora, Polinezia Franceză. Sursa: www.waterchalets.com

Una dintre cele mai celebre plaje din Bora-Bora, Matira Beach este rețeta perfectă pentru o lună de miere tropicale. Situată în sudul insulei, apa este atât de cristalină că te pierzi în ea, iar nisipul moale și îmbietor. Aici ai ocazia să faci snorkeling și să fii martorul unui recif de corali minunat și colorat. Este locul peisajelor fascinante, al apelor turcoaz, al bungalourilor, al imaginilor cum doar prin filme vezi, este locul unde poți să ai parte de momente de neuitat. Să nu uităm și de muntele Otenamu care întregește peisajul și îi oferă unicitatea atât de cunoscută. Matira Beach este una dintre puținele plaje publice din Bora-Bora, întrucât majoritatea aparțin de resorturile de pe malul oceanului. Întreaga insulă îți pune la dispoziție o varietate de activități care îți vor face luna de miere cu totul și cu totul specială.

5. Como Cocoa Island Beaches, Maldive

top 10 plaje unde sa-ti petreci luna de miere como cocoa island beaches maldive blog calator
Como Cocoa Island Beaches, Maldive. Sursa: www.andbeyond.com

Când mă gândesc la Maldive, îmi aduc aminte de o fotografie pe care am văzut-o acum câțiva ani buni, în care apa oceanului Indian era plină de microorganisme luminoase ce ofereau țărmului un aspect mirific, de parcă cerul înserat a coborât în valurile liniștite. Fenomenul se numește plancton fluorescent și mi-am promis că voi ajunge să-l vizitez și experimentez. În altă ordine de idei, Maldive mi se pare o variantă extrem de inspirată pentru cuplurile care își doresc atât intimitate, cât și romantism, dar și o mulțime de activități. Plajele de pe Cocoa Island sunt de nedescris; cunoscute drept „prea exotice”, plajele de aici se bucură de un lux aparte, cu resorturi de vis și activități nenumărate. Fie că este vorba despre scuba-diving, să explorezi viața marină, să te bucuri de frumusețile naturii sau să servești cine romantice în locuri intime (Sea Fire Salt, Baan Hura), Cocoa Island sunt un mic paradis al noilor căsătoriți. Plus, Maldive cuprinde multe insulițe cu specific extraordinar pe care le poți vizita ușor. Locul 5 din Top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere.

4. Anse Lazio, Seychelles

top 10 plaje unde sa-ti petreci luna de miere anse lazio beach seychelles blog calator
Anse Lazio Beach, Seychelles. Sursa: www.anoncraft.com

În Seychelles, toate plajele sunt publice și acesta este un lucru foarte bun pentru călătoria ta, dacă dorești să vizitezi cât mai mult. Preferata mea este Anse Lazio, una dintre cele mai populare plaje din Seychelles, însă care nu se simte niciodată prea aglomerată. Cu nisip fin și apa numai bună de înotat, Anse Lazio este decorul perfect pentru ca luna ta de miere să se bucure de romantismul pe care ți-l dorești. Arhipeleagul se bucură de un relief destul de variat, așa încât dacă îți dorești mai mult decât plajă în luna ta de miere, ai la dispoziție Parcul Național Morne Seychelles. Tot pe această insulă se află și capitala Seychelles, micul oraș Victoria. Deși mic ca dimensiuni și populație, Victoria se bucură de o istorie și cultură bogată. Cea mai frumoasă parte din a-ți petrece luna de miere sunt hotelurile de pe plajă, care îți oferă priveliști de vis și care îți oferă o largă varietate de servicii pentru a te bucura maxim de una dintre cele mai frumoase perioade din viața de cuplu.

3. Kolumbo, Santorini, Grecia

top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere santorini grecia blog calator
Red Beach, Santorini, Grecia. Sursa: www.katikies.com

Începem podiumul din Top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere cu o insulă elenă. Pentru mine, Santorini este definiția romantismului. Deși plajele de aici nu sunt acele fâșii de nisip auriu și fin, Santorini se deosebește prin altceva. Vulcanul măreț de pe insulă, tururile cu bărci pentru a admira cât mai mult din frumusețile insulei, peisajele incredibile, vinul bun, mâncarea gustoasă și viața de noapte sunt alte câteva activități prin care îți poți completa luna de miere. Dintre toate plajele din Santorini, aș opta pentru Kolumbo, o plajă care-și „spală” stâncile în marea atât de clară. Plus, aici pe insulă, ai atât de la îndemână plaja cu nisip roșu, care bate convenționalul și care poate aduce un plus de noutate lunii tale de miere.

2. Governor’s Beach, Turks and Caicos

top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere turks and caicos island blog calator
Plajă în Turks and Caicos Island. Sursa: www.luxuryretreats.com

O destinație mai puțin cunoscută la noi, dar atât de iubită peste ocean, insulele Turks and Caicos sunt pur și simplu extraordinare. Apa turcoaz și clară, nisipul fin și aproape alb și cerul azur par că se împletesc pentru a-ți oferi cea mai frumoasă experiență vizuală. Piesajele sunt acelea pe care le vezi în revistele de profil și care par ireale. Doar că extraordinarul există și se regăsește pe țărmul acestor micuțe insule de la Oceanul Atlantic. Apele sunt atât de limpezi, de calde și de cristaline datorită unuia dintre cele mai lungi recifuri de corali din lume. Dintre cele 40 de insule care fac parte din arhipeleag, doar 8 sunt locuite. Imaginați-vă toate acele petice de pământ pe care le puteți vizita și explora, fie că sunt populate sau fie că le descoperiți voi. Cea mai populară și renumită insulă este Providenciales, cu multe plaje și automat cu mai mulți turiști. Aici recomand plaja Long Bay și plaja Malcolm. Însă pentru cuplurile cu mai mult spirit de aventură și care își doresc mai multă intimitate, recomand insula Grand Turk Island. Insula este bogată în istorie și cultură și cuprinde multe construcții și ruine în stil colonial. Aici, recomand Governor’s Beach, o plajă ce îți poate oferi absolut tot ce dorești: înotat în cele mai exotice ape, snorkeling și înotat cu peștișorii, echitație pe mal și prin apă, plimbare cu kayakul, scuba diving și windsurfing. Plus că este o destinație foarte romantică, relativ exclusivistă și extrem de potrivită pentru tinerii căsătoriți. Înainte de a ajunge pe primul loc din top 10 plaje în care să-ți petreci luna de miere, recunosc că am oscilat mult între primele două locuri; oferă tot la ce ai visat și chiar mai mult.

1. Eagle Beach, Aruba, Caraibe

top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere eagle beach aruba blog calator
Eagle Beach, Aruba. Sursa: www.walldevil.com

Și am ajuns și pe primul loc al topului, o destinație care mă fascineză și care mă face să o visez. Nu știu voi, dar eu sigur mi-aș dori să înot alături de păsările Flamingo în timp ce mă bucur de apa atât de cristalină și de peisajele parcă desprinde din povești. Ei se află pe insula Renaissance și sunt extrem de fermecători. Asta oferă Aruba și chiar mult mai mult: apele turcoaz și limpezi ale Caraibelor, plaje de o calitate excepțională cu zone întinse de umbră, refugii liniștite, locul în care poți practica toate sporturile pe apă la care te gândești (parasailing, ski nautic, snorkeling, kite surfing și multe altele). O parte din Aruba are de oferit multe activități și locuri energice, cu destinații ce vor face ca luna ta de miere să fie cu totul și cu totul deosebită. Partea mai sălbatică se regăsește în anumite plaje seculare, unde natura nu este deranjată și unde ai parte de peisaje neîmblânzite. Recomand plaja Eagle Beach, o zonă foarte renumită, una dintre cele mai bune plaje din Caraibe. Tot aici puteți avea și ocazia să vedeți țestoasele depunând ouăle (în perioadele respective, zonele cuiburilor sunt marcate). Partea mea preferată? Un picnic pe plajă la apus. Aruba este vis și din suflet pot spune că este un paradis terestru.

Top 10 plaje unde să-ți petreci luna de miere a ajuns la final. Mai sus sunt enumerate și descrise locațiile care mă fac să vibrez prin spiritul exotic, noutate, nisipul atât de alb și fin și apele turcoaz și foarte cristaline. Fiecare dintre locațiile amintite mai sus se califică pentru titlul „măcar o dată-n viață” și vor oferi minunile cu care sunt înzestrate pentru o lună de miere cât mai deosebită și momente de neuitat.