zona relaxare electric castle festival noaptea by blog calator
Electric Castle Festival, 2016. Sursă: Electric Castle

Vara este cel mai așteptat anotimp al anului, potrivit pentru călătorii, ieșiri în aer liber, nopțile calde cu cer plin de stele, timp de calitate petrecut cu cei dragi pe la terase sau pentru festivaluri, bineînțeles. În ultimii ani, România a cunoscut o creștere a evenimentelor muzicale de acest gen, atrăgând diverse publicuri țintă în funcție de specificul lor. Indiferent de locație (pe malul mării, în centrul orașului sau chiar pe un domeniu de castel cu istorie), festivalurile promit celor pasionați clipe de neuitat și momente unice, artiști internaționali, noi prietenii sau legarea celor deja existente și experiențe de povestit nepoților. Mai jos o să vă prezint TOP 5 festivaluri favorite, alcătuit strict în ordinea preferințelor personale.

electric castle festival dimineata rasarit top festivaluri romania by blog calator
Răsărit la Castelul Bonțida. Sursă: Electric Castle

1.Electric Castle Festival

Ne leagă o întreagă istorie. Fan absolut încă de la prima ediție din 2013, EC a devenit o tradiție. Mijlocul lunii iulie este dedicat vibe-ului bun, muzicii electronice, atmosferei unice, castelului din secolul 15, considerat odată Versailles-ul Transilvaniei. Electric Castle este locul unde poți să mergi cu prietenii sau să-ți faci prieteni, unde poți dansa până dimineața, lumina soarelui încălzindu-te la răsărit sau locul potrivit pentru a-ți găsi dragostea. Pe domeniul de la Bonțida nu contează că vremea pare blestemată, nici că noroiul îți ajunge până la genunchi; doar aici am învățat și aplicat cel mai bine vorba „nu fugi de ploaie, ci învață să dansezi și să râzi în ea”. Noi am dansat și am râs cu tot sufletul în noaptea când s-au înregistrat cantități record de precipitații și am fost emoționați până la lacrimi când zeci de mii de glasuri se auzeau la unison pe acordurile pieselor preferate. Iar când ai norocul, sau nenorocul după caz, de a nu ploua, cerul se vede cel mai frumos de la Bonțida.

Perioadă: 12-16 iulie 2017

Locație: Bonțida, județul Cluj

zona relaxare electric castle festival noaptea top festivaluri romania by blog calator
Electric Castle Festival, 2016. Sursă: Electric Castle

2.Jazz in the Park Festival

Festivalul sufletului meu. Jazz in the Park este ca o melodie ascultată în pragul nopții într-unul dintre cele mai frumoase și mai cu suflet parcuri pe care le cunosc, Parcul Central din Cluj Napoca. Pornind în 2012 cu o serie de concerte mici, ideea s-a extins, cuprinzând întreaga suflare clujeană. Jazz in the Park promovează mixul de muzică și natură și îmbunătățește, înfrumusețează și colorează fiecare spațiu verde din orașul aflat în inima Transilvaniei. Concertele de pe malul Someșului sunt preferatele mele prin intimitatea lor, în timp ce prestațiile din Parcul central reușesc să adune de la mic la mare. Multiculturalitatea pe care o surprinde evenimentul din acest an este specială: artiști din 15 țări și de pe 3 continente se vor aduna pentru a da voce melodiei sufletelor lor. Timp de o săptămână, orașul respiră jazz și pot spune cu mâna pe inimă că e cel mai răcoritor, bogat și frumos aer respirat.

Perioada: 26 iunie – 2 iulie 2017

Locație: Cluj-Napoca

jazz in the park copil festival top festivaluri romania by blog calator
Cu mic, cu mare la Jazz in the Park. Sursa: Jazz in the Park
festival jazz in the park in cluj napoca top festivaluri romania by blog calator
Festivalul Jazz in the Park, Parcul Central, Cluj-Napoca. Sursa: Jazz in the Park

3.Summer Well Festival

Cu un line-up fix pe gustul meu, Summer Well reușește să mă surprindă de la an la an. Aflat pe domeniile Știrbey, Buftea, lângă București, festivalul de două zile reunește în mare parte iubitorii de muzică indie, dar și rock. Aici poți opta fie să dansezi în fața scenei, fie să te relaxezi pe un colț de iarbă, ascultând melodiile tale preferate. Anul acesta, internaționalii The Editors, Birdy, Interpol și The Kills, asta doar să enumăr câțiva, își dau întâlnire la marginea Bucureștiului pentru un weekend de calitate, pentru două zile departe de nebunia și agitația orașului. Sau, cum ar veni, pentru o agitație mai controlată, mai frumoasă și mai relaxantă. Unul dintre cele mai speciale festivaluri.

Perioada: 12-13 August 2017

Locație: Domeniul Știrbey, Buftea

festival summer well top 5 festivaluri romania by blog calator
Festivalul Summer Well, domeniul Știrbey. Sursă: Summer Well
festivalul summer well scena noaptea top 5 festivaluri romania by blog calator
Festivalul Summer Well. Sursa: Summer Well

4.Untold Festival

Cu o istorie de doar 2 ani, dar cu un avânt pe care și marile festivaluri ar fi individioase, Untold Festival a devenit cunoscut drept unul dintre cele mai mari și mai importante festivaluri internaționale. Localizat fix în centrul orașului Cluj-Napoca, Untold adună an de an 200.000 de oameni, atât români din toate colțurile țării, cât și străini din toate colțurile lumii. Cu peste 5 scene și artiști de mare renume care ocupă topuri internaționale din muzica trance și electronică (pentru a da doar câteva exemple, Armin Van Burren, Afrojack, Martin Garrix, Hurts și Ellie Goulding), Untold Festival duce renumele distracției și a nopților nedormite în toate cele patru zări.

Perioada: 3-6 August 2017

Locație: Untold Festival

untold festival cluj napoca fun top 5 festivaluri romania by blog calator
Untold Festival, Cluj-Napoca. Sursa: Untold Festival
top 5 festivaluri romania festival untold by blog calator
Sursa: Untold Festival

5. Sunwaves Festival

Pentru că ce poate fi mai plăcut decât un festival la malul mării, pe plajă, unde poți dansa până la răsărit? Festivalul Sunwaves, localizat pe plaja Aza din Mamaia, întrunește decorul și atmosfera perfectă pentru începutul verii. Cu două ediții pe an, festivalul de muzică electronică ce se desfășoară pe durata a patru zile poate fi modalitatea perfectă pentru a da startul sezonului estival la final de aprilie – începutul lunii mai. Dacă ai pierdut startul, poți trăi experiența muzicii până dimineață la malul mării în perioda 18-21 August.

Perioada: 18-21 August 2017

Locație: Mamaia Nord

festival sunwaves top 5 festivaluri romania by blog calator
Festivalul Sunwaves, la malul mării. Sursa: Sunwaves
sunwaves festival top 5 festivaluri romania mamaia by blog calator
Sunwaves Mamaia. Sursa: Festival Sunwaves

Vara este abia la început, iar noi suntem cu gândul la toate oportunitățile pe care le are de oferit. Mai sus este prezentat un TOP 5 al festivalurilor de muzică din România, evenimente muzicale aflate în cap de listă al preferințelor noastre. Vă recomandăm să încercați experiența pe care o au de oferit și să vă bucurați împreună cu noi în acele zile aparte.