Există câteva orașe în lume care sunt atât de vibrante și atât de colorate. În acest articol vreau să vă prezint cercetările mele pentru cele mai cromatice orașe. Nu trebuie să fiți înnebuniți după călătorii pentru a vă dori să vizitați aceste locuri. Acesta este un top 6 orașe colorate unde puteți merge pentru a vă bucura de străzi, pentru a vă relaxa pe plajă, pentru a contempla arhitectura sau pur și simplu pentru a respira aerul altui oraș. Depinde de ceea ce aveți chef 😉

Top 6 orașe colorate

1. Wroclaw, Polonia – un oraș magic cu piețe frumoase, cu o mulțime de poduri (mai mult de 100), cu monumente importante, catedrale și bineînțeles bere bună. Trebuie să subliniez faptul că Wroclaw a fost capitala europeană a culturii în 2016. De asemenea, vreau să menționez că aici puteți servi cina într-unul din cele mai vechi restaurante din Europa – Piwnica Swidnicka.

Centru Wroclaw Polonia Blog Calator
Wroclaw, Polonia

2. Manarola, Italia sau Cliff Colorful este un oraș mic de pescuit din nordul Italiei. Voi începe această scurtă descriere a orașului cu un lucru pe care eu îl consider foarte important: vinul. Manarola deține Sciacchetrà, vinul local produs în regiune. Împachetați aparatul foto și costumul de baie și mergeți în Manarola pentru a vă plimba de-a lungul stâncilor sau pentru a pluti cu valurile.

top 6 orase colorate Manarola Italia Blog Calator
Manarola, Italia

3. Scarborough, Anglia – un oraș superb de pe coasta Mării Nordului din North Yorkshire.
În imagine sunt prezentate câteva cabane de plajă, cu oceanul în fundal, adică cu o imagine incredibilă pe tot parcursul zilei. Aceste cabane pot fi închiriate. Răsăritul și, de asemenea, apusul soarelui sunt extraordinare aici. Nu numai peisajele sunt minunate, dar orașul Scarborough are o istorie bogată. Arhitectura este în continuă dezvoltare, industria crește din ce în ce mai mult și turiștii încep să fie cât mai mulți în fiecare an. Rezervați un zbor spre Scarborough pentru o călătorie relaxantă și colorată.

Scarborough Beach, Anglia Blog Calator
Scarborough, Anglia

4. Insula Amorgos, Grecia este una dintre cele mai impresionantă și luminoasă insulă din grupul insulelor Ciclade. Puteți avea aici o vacanță perfectă. Insula deține câtva minunății de plaje, niște golfuri pitorești și peșteri perfecte pentru scufundări sau pentru snorkelling. Dacă ajungeți la Amorgos, nu ratați bucătăria grecească și gustați câteva specialități locale delicioase. Ai auzit de filmul “Marele albastru” cu Jean Reno? Ei bine, a fost filmat pe insula Amorgos.

top 6 orase colorate Insula Amorgos, Grecia, Blog Calator
Insula Amorgos, Grecia – Sursă foto: pinterest.com

5. Júzcar, Spania sau satul Smurfilor. Veți iubi acest oraș din prima. Smurfii sunt atât de drăguți, nu prea ai cum să nu-i iubești. În acest orășel toate clădirile au fost pictate în albastru pentru premiera mondială a filmului The Smurfs. Júzcar este, de asemenea, cunoscut ca o destinație de weekend pentru iubitorii de drumeții și alpinism. Descoperiți sălbăticia munților explorând marea pădure care înconjoară orașul spaniol.

Júzcar, Spania, Blog Calator
Júzcar, Spania

6. Reykjavik, Islanda – este cea mai nordică capitală a Europei. Reykjavik este un oraș portuar modest. Dacă ajungeți pe străzile acestui oraș, nu veți simți frigul. Doar căldura cu care veți fi întâmpinați de localnici. Culorile clădirilor vă vor pune un zâmbet pe față. Recomandarea mea: planificați o vacanță în Reykjavik pe timpul verii. Vă spun acest lucru pentru că există atât de multe lucruri de făcut în acest oraș, lucruri pe care puțină căldură le face chiar mai interesante. Dacă ajungeți aici, trebuie să vedeți Wales, trebuie să zburați aproape de un vulcan și trebuie să faceți snorkeling în lacul rece. Să nu uităm de faimosul spa Blue Lagoon.
Reykjavik este cu siguranță un oraș foarte interesant.

Reykjavik Islanda Blog Calator
Reykjavik, Islanda