Top 7 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

În Europa sunt unele dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun. Piețele și târgurile de Crăciun au devenit o parte importantă a acestui sezon și au luat o mare amploare în ultimii ani. Din ce în ce mai multă lume își plănuiește un city break în această perioadă a anului pentru a vizita unul dintre renumitele târguri de Crăciun din Europa.

Printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa se numără cele din Germania, din Aachen, Dresda, Koln sau Nurnberg. Nici Austria nu se lasă mai prejos, târgurile din Viena sau din Graz fiind printre cele mai vizitate. De asemenea, puteți alege piețele de Crăciun din Franța, și anume Strasbourg, Lille sau Colmar. Și cele din Bruxelles, Praga, Budapesta, Madeira sau Helsinki sunt de luat în calcul. Aceste orașe sunt înconjurate de magie în această perioadă a anului.

  1. Zagreb, Croația – Începe pe 1 decembrie 2018 și se termină pe 6 ianuarie 2019

În ultimii doi ani, Zagreb a fost votat pentru ”Cea mai bună piață europeană de Crăciun”. În această perioadă a anului străzile Zagrebului sunt pline de cântări, dansuri și tot felul de activități atât pentru familii cât și pentru tineri. Primul lucru pe care trebuie să-l vizitați aici este Trg Bana Josipa Jelacica, piața principală, unde magia Crăciunului este la ea acasă. Peste tot sunt împânzite numeroase cabine de lemn, de unde puteți bea vin fiert sau de unde puteți încerca mâncărurile tradiționale croate.

Targ de Craciun in Zagreb Croatia Blog Calator
Zagreb, Croația – Sursă foto:blog.routeperfect.com
  1. Strasbourg, Franța – Începe pe 23 noiembrie 2018 și se termină pe 30 decembrie 2018

Strasbourg este capitala Craciunului în Franța, acoperind în același timp și cea mai veche piață de Crăciun din Europa, Christkindelsmarik, ce a avut loc prima oară în anul 1570. Această tradiție alsaciană a fost întreținută cu succes de atunci, căldura și generozitatea orașului păstrându-se și acum. Spiritul și tradițiile Crăciunului se simt atât de bine în Strasbourg! Cu ocazia vizitei la acest târg de Craciun veți face și o călătorie culturală prin timp.

  1. Viena, Austria – Începe pe 17 noiembrie 2018 și se termină pe 26 decembrie 2018

Străduțele și cele mai cunoscute și vizitate locații ale Vienei se transformă în piețe magice de Crăciun. Viena este renumită în fiecare an pentru că oferă cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Una dintre cele mai cunoscute piețe este ”Vienna Magic of Advent”, care transformă piața Primăriei într-un ținut de basm. Vă așteaptă cadouri de Crăciun, decorațiuni, dulciuri și o atmosferă care nu se compară cu nimic. Totul este îmbodobit extraordinar de frumos, cu mii de luminițe. Aici puteți citi mai multe despre Viena.

  1. Nuremberg, Germania – Începe pe 30 noiembrie 2018 și se termină pe 24 decembrie 2018

În Nuremberg este o adevărată nebunie în această perioadă a anului. Tot orașul se transformă într-o poveste. Mirosurile atrăgătoare de vin fiert, de migdale prăjite, de cârnați și de dulciuri vor umple aerul din Nuremberg. Lăsați-vă fermecați de atmosfera specială și festivă a orașului. Dacă ajungeți aici, trebuie să știți că Christkind este simbolul Pieței de Crăciun din Nuremberg. Cristkind este întruchiparea unui înger, de aceea în fiecare an este aleasă o femeie pentru a juca acest rol. Este o tradiție foarte importantă pentru locuitorii acestui oraș și este ceva unic în lume.

  1. Praga, Cehia – Începe pe 1 decembrie 2018 și se termină pe 6 ianuarie 2019

Praga vă va oferi o atmosferă a Crăciunului de neuitat. Piețele de Crăciun sunt deschise zilnic, iar cea din centrul vechi și piața Wenceslas sunt punctele principale ale târgului de Crăciun. Nu aveți cum să nu savurați și cum să vă bucurați de atmosfera festivă. Căsuțele de lemn, colindele, mâncarea tradițională cehă și băuturile locale vă vor face să intrați în spiritul Crăciunului și să vă bucurați de această perioadă a anului mai mult decât de obicei. Toată Praga este luminată atât de frumos! În fiecare an, Praga abordează o tematică pentru piețele de Crăciun. Anul trecut a fost ”Spiritul tradițional al Crăciunului și al Naturii”. Piețele principale au fost decorate cu materiale naturale, cum ar fi ace de pin, lemn, vâsc sau turtă dulce. Tematica acestui an va fi anunțată în curând.

Targul de Craciun din Praga Blog Calator
Praga, Cehia – Sursă foto:europeanbestdestinations.com
  1. Tallin, Estonia – Începe pe 16 noiembrie 2018 și se termină pe 7 ianuarie 2019

Piața anuală din Tallin transformă orașul într-un basm. În mod tradițional, piața de Crăciun oferă o gamă largă de cadouri și delicatese, cele mai multe fiind realizate în Estonia. Vă veți putea bucura de spectacole și programe în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru cei mari. Vedeta pieței este bradul de Crăciun. Acesta are o însemnătate deosebită pentru estonieni, întrucât a fost înființat în Piața Primăriei din anul 1441, făcându-l primul brad de Crăciun prezentat în Europa.

  1. Bruxelles, Belgia – Începe pe 30 noiembrie 2018 și se termină pe 6 decembrie 2019

Timp de 5 săptămâni va fi deschis târgul de Crăciun din Bruxelles. Cinci săptămâni pline de tot felul de mirosuri și parfumuri îmbietoare, tarabe colorate, idei de cadouri și plimbări pe străduțele luminate ale acestui minunat oraș. Piețele principale în care va avea loc târgul de Crăciun vor fi Grand-Place, Bourse, Piața Sainte-Catherine și Marche aux poissons. Străzile pietruite ale orașului prind viață pe timpul anotimpului friguros, odată cu ”Winter Wonders”. Bruxelles este de neratat în această perioadă a anului.

Perioada sărbătorilor de iarnă este o perioadă a anului ce trebuie experimentată cum se poate mai frumos.

Voi ce târguri de Crăciun din Europa ați vizitat?