City break in Londra Blog calator

Londra este un oraș incredibil și mi-aș dori să pot transpune în acest articol cam tot ceea ce au însemnat cele trei zile în Londra pentru mine. Un city break în capitala Angliei este mult prea puțin pentru cât mi-aș fi dorit sau pentru câte ai de făcut, de văzut, de simțit în acest minunat oraș. Londra este renumită pentru Big Ben, Palatul Buckingham, London Eye, Westminster Abbey, British Museum și multe altele. Am ajuns în Londra setată pe explorarea acestor faimoase repere. Însă vizitându-le pe acestea, am învățat că de fapt Londra înseamnă mult mai mult. Înseamna spații verzi superbe, clădiri și mașini de epocă pastelate, prăjituri delicioase și ceai aromat în fiecare după-amiază. Londra înseamnă oameni primitori, amuzanți și plini de viață.

Ce vizităm în trei zile în Londra

Big Ben – turnul cu ceas al Casei Parlamentului este simbolul orașului.
Podul Westminster – acest pod imens care face trecerea peste Tamisa, leagă London Eye de Parlament.
Westminster Abbey – acest nume se îmbină cu istoria Angliei. Westminster Abbey este cea mai mare catedrală gotică din Londra (este enorma). Aici se țineau ceremoniile de încoronare a regilor Angliei.
Trafalgar Square – Piața Trafalgar – un loc atât de aglomerat rar am văzut (smile). În mijlocul pieței domnește coloana lui Nelson. De aici puteți intra la Galeria Națională.
Palatul Buckingham – este reședința oficială a Familiei Regale în Londra.
Toate obiectivele turistice pe care vi le-am prezentat mai sus sunt concentrate în zona centrală a Londrei și este ușor de ajuns dintr-un loc în altul.Plimbarea între aceste puncte cheie ale orașului este o plăcere.

trei zile în Londra Anglia Blog Calator
Londra, Anglia
Piata Trafalgar Londra Blog Calator
Piata Trafalgar, Londra
Ce vizitam in Londra Blog Calator
Londra, Anglia

Tower of London – Turnul Londrei – este un castel istoric situat pe malul râului Tamisa ce a fost construit ca sistem de apărare pentru Familia Regală.
Tower bridge – Podul Turnului – localizat în imediata apropiere a Turnului Londrei, acest pod este un simbol al Londrei.
British Museum – este unul dintre cele mai mari și mai vechi muzee din lume. Muzeul găzduiește vaste colecții de artă și artefacte mondiale. Intrarea este gratuită.
Am vizitat aceste locuri mult mai rapid decât mi-aș fi dorit, pentru că voiam sa văd cât mai mult din acest minunat oraș. Mi-ar fi plăcut să stau mai mult, nu neapărat pentru a vedea mai multe (cu toate că sunt câteva locuri din Londra pe care am promis că nu le voi rata la a doua vizită), ci pentru a explora în liniște cele mai frumoase și importante locuri din Londra.
Vizitând toate obiectivele de mai sus, plimbându-mă pe străzile Londrei, unele mai aglomerate, altele mai intime, am descoperit că acest oraș este plin de istorie la fiecare pas, este plin de viață și foarte romantic.

Palatul Buckingham, Londra Blog Calator
Palatul Buckingham, Londra
Palatul Buckingham, Londra, Blog Calator
Palatul Buckingham, Londra
Tower Bridge, Londra Blog Calator
Tower Bridge, Londra

Recomandările mele pentru un city break în Londra

M-am gândit să vă spun ce mi-a plăcut în cele trei zile de stat în Londra, în afară de vizita la cele mai cunoscute obiective turistice, cele de care am vorbit mai sus.
Mi-au plăcut parcurile din Londra, mari, aerisite, de un verde specific londonez :). Vă recomand să mergeți în St. James Park. Acesta este împrejmuit de unele dintre cele mai renumite repere ale orașului, inclusiv Palatul Buckingham. Dacă aveți mai multe zile la dispoziție, vizitați Morden Hall Park. Este un fost parc de cerbi și se întinde de-a lungul râului Wandle, fiind un paradis al naturii și al vieții sălbatice.
Pe de altă parte mi-au plăcut și străzile frenetice, luminile strălucitoare și aglomerația de pe străzile centrale. Capitala britanică este centrul artei și divertismentului vibrant. M-am plimbat pe Oxford Street, de unde am vrut să fac câteva cumpărături. Pentru că citisem eu că dacă vrei să faci cumpărături în Londra, Oxford Street este locul ideal. Da, așa este, în această zonă activitatea principală este shopping-ul, se găsesc toate magazinele la care visezi. Însă trebuie să te încarci cu multă răbdare, pentru că este foarte aglomerat. La un moment dat, eu m-am lăsat păgubașă.
Dacă vorbim despre zone centrale și agomerate, nu rata Piccadilly Circus, este intersecția mai multor străzi principale, cum ar fi Regent, Haymarket și Shaftesbury Avenue. Aici veți găsi și cea mai cunoscută sculptură din Londra, Eros cel înaripat.
Nu pleca din Londra fără sa mănânci un mic dejun tipic englezesc. Nimic nu este mai britanic decât un mic dejun consistent.
Lasă-ți câteva ore de colindat și mers prin oraș fără vreo direcție anume, chiar dacă stai doar trei zile în Londra 🙂 Rezervă-ți câteva ore pentru o plimbare liniștită pe străzile londoneze. Astfel observi atât de multe lucruri despre englezi! Mie îmi place la nebunie tradiția lor de a ieși într-un pub după serviciu și de a te relaxa. Buna lor dispoziție te molipsește.

Am plecat din Londra cu planuri pentru ce voi face data viitoare în acest superb oraș. Mă așteptam ca vremea să mă încurce, însă nu a contat nicio secundă faptul că am prins și câteva ore de ploaie sau vînt. Trei zile în Londra NU sunt de ajuns pentru a descoperi orașul așa cum merită descoperit.