Pentru cei care nu au apucat să-și facă planuri pentru Paște, vă propunem o serie de călătorii de-o zi pe care să le faceți într-una din zilele de Sărbătoare și care să vă răspundă la întrebarea – unde mergem de Paște? Vremea ne va surâde și va fi frumoasă în toată țara, așadar este o ocazie prielnică pentru a ieși din cotidian și a savura colțuri de vis din frumoasa noastră Românie.

Unde mergem de Paște?

Pentru locuitorii Transilvaniei

Oportunitățile sunt nenumărate pentru ardeleni, fie că vor să opteze pentru o ieșire la aer curat, în natură sau pentru a vizita un alt oraș.

Parcul Național Apuseni și frumoasa localitate Beliș, satul de munte Rimetea, Cheile Turzii, Măguri Răcătău sunt destinații disponibile și absolut deosebite pentru locuitorii din centrul, nordul și vestul Transilvaniei. Cei din estul si sudul regiunii centrale a României pot opta pentru zona Bran, Lacul Sfânta Ana, Râșnov sau chiar să se aventureze până la cetățile dacice din județul Hunedoara.

Orașele frumoase din zonă pe care le recomandăm sunt: Cluj-Napoca, Sibiu, Sighișoara, Brașov. Despre Brașov și atracțiile lui am scris și aici.

sibiu unde mergem de paște blog calator vacante romania
Sibiu.  Sursa: http://cazare.info

Pentru locuitorii din Banat

Bănățenii se află la o aruncătură de băț de frumoasa Transilvanie, dar și de vecinii noștri sârbi. Așadar, fie că optează pentru o vizită scurtă peste graniță, aleg să viziteze Castelul Corvinilor din Hunedoara (acesta este disponibil pentru vizitare doar în a doua zi de Paște) sau Cascada Bigăr, aceștia vor avea parte de momente frumoase și liniștite. Totodată, Timișoara este un oraș minunat,care merită vizitat și colindat și se află în top 5 orașe din România în care să locuiești.

unde mergem de paște vacante de o zi in romania blog calator
Castelul Corvinilor.  Sursa: http://turismistoric.ro

Pentru locuitorii din Crișana

Bogată în apele termale cu proprietăți de binefacere, cei din Crișana au un mic izvor de sănătate în zonă. Recomandăm o excursie la Băile Felix sau Băile Tușnad, unde vă puteți destinde pentru câteva ore. Oradea, recent renovată, este o destinație din ce în ce mai căutată și foarte accesibilă pentru cei din centrul și vestul țării.

baile tusnad unde mergem de paște vacante romania paste blog calator
Băile Tușnad.  Sursă: http://economica.net

Pentru locuitorii din Maramureș

Maramureșul este o zonă extraordinar de frumoasă, plină de tradiții și de istorie. Aici, vă recomandăm o vizită până în Sighetul Marmației sau până la Cimitirul Vesel de la Săpânța. O oază de liniște și sacralitate putem găsi la Mânăstirea Bârsana, care se extinde pe un spațiu verde, minunat. Prin zonă trece și celebrul tren Mocănița. Puteți, în aceste zile de sărbătoare, să vă bucurați de o călătorie cu trenul cu abur într-una dintre cele mai scenice zone ale țării noastre. Pentru programul Mocăniței și mai multe detalii, click aici.

Citește și: Despre Maramureș și atracțiile sale.

manastirea barsana unde mergem de paște vacante romania paste blog calator
Mânăstirea Bârsana.  Sursa: http://techinstyle.ro

Pentru locuitorii din Moldova și Bucovina

Atât de aproape de toate Mânăstirile din Nordul Moldovei, de renumitul Iași, de Vatra Dornei, dar și de Brașov și zonele montane din sudul Orientalilor, locuitorii Moldovei au o serie de variante pentru câteva ore de relaxare și vizitat. Totodată, un picnic la Lacul Roșu și o plimbare prin Cheile Bicazului pot îmbogăți frumos aceste sărbători de Paști.

iasi unde mergem de paște blog calator vacante romania
Iași.  Sursa: http://estabil.ro

Pentru locuitorii din Dobrogea

Cu Dunărea, Delta și marea în apropiere, orice zonă este plină de frumusețe naturală în Dobrogea. Fie că aleg o mini excursie până la mare, Cheile Dobrogei, peșterile Casian și a Liliecilor, Munții Măcin sau cetatea Histria, dobrogenii vor avea parte de o experiență extraordinară în zilele de Paște.

delta dunarii unde mergem de paște blog calator
Delta Dunării.  Sursa: http://bunadimineata.ro

Pentru locuitorii din Muntenia

Muntenia, atât de extinsă, ne bucură cu foarte multe locuri de vizitat și experimentat. Fie că locuitorii ei aleg stațiunile de pe Valea Prahovei, Focurile Vii și Vulcanii noroioși din județul Buzău sau Curtea de Argeș și Târgoviște, muntenii vor avea parte de excursii de-o zi încărcate soare și de bogăție culturală.

focurile vii buzau unde mergem de paște vacante romania paste blog calator
Focurile Vii.  Sursa: http://afluent.ro

Pentru locuitorii din Oltenia

Oltenii pot opta pentru Mânăstirea Cozia și apele termale din stațiunile Călimănești și Căciulata de pe Valea Oltului, pentru operele de mare valoare ale lui Brâncuși din Târgu Jiu sau pentru Cazanele Dunării cu Porțile de Fier și micile orașe pescărești de pe albia fluviului. Locuitorii din sud vestul țării se vor bucura de o experiență autentică și vreme frumoasă în zilele de sărbătoare care vor urma.

cazanele dunarii unde mergem de paște blog calator
Cazanele Dunării.  Sursa: http://departamentulalphacarpatica.ro

Cu siguranță mulți dintre noi ne gândim unde mergem de Paște anul acesta, chiar și pentru câteva ore. Această listă cu destinații este una pur subiectivă și reprezintă probabil mai puțin de jumătate din totalul zonelor extraordinar de frumoase pe care țara noastră le are. Vă așteptăm cu idei și sfaturi pentru zilele de Sărbătoare din acest an!