Oia, Santorini, Grecia. Sursa foto: https://www.st-christophers.co.uk

Mereu am iubit apusurile. Momentul acela din zi cand relaxarea pare că te învăluie; când ziua ajunge la final, urmată de o noapte neagră, plină de posibile surprize, doar pentru a privi spre o nouă zi. Așadar, unde vedem cele mai frumoase apusuri în Europa? Fie că aleg să experimentez apusul la munte sau la mare, în frumusețea urbană a unui oraș cu un pahar de vin sau în intimitatea unei locuințe cu o cană de ceai, acesta este topul meu de astăzi.

Unde vedem cele mai frumoase apusuri în Europa?

  1. Mykonos, Grecia

Deși au trecut câteva luni bune, amintirea apusurilor din Mykonos a rămas vie în minte și suflet. Cu siguranță, orice insulă te poate bucura cu o serie de imagini de neuitat în ultima oră a zilei, dar pentru mine, Mykonos a depășit orice așteptare. Pe plaja Houlakia, în Nord-Vestul insulei, într-o seară de iunie, cu vântul în păr și razele soarelui încălzindu-mi fața, am vrut ca acea clipă să fie veșnică.

cele mai frumoase apusuri in europa plaja houlakia mykonos grecia
Plaja Houlakia, Mykonos

Pentru idei și sfaturi despre o excursie în Mykonos, citiți AICI acest articol detaliat pe care l-am scris pentru voi

BONUS: Santorini, Grecia

Întrucât suntem la categoria insule grecești, petice de pământ care ne fac verile mai frumoase și pline în experiențe, propunem și apusul din Santorini. Deși nu am ajuns încă pe acolo, este pe lista noastră scurtă, mai ales că este recomandată atât de prieteni, cât și de mulți dintre cititorii noștri.

cele mai frumoase apusuri in europa santorini grecia
Oia, Santorini, Grecia.
Sursa foto: https://www.st-christophers.co.uk

2. Bruges, Belgia

Unul dintre cele mai romantice orașe ale Belgiei și, dacă e să fiu subiectivă, al Europei de Vest. Cu asemenea recomandări, și apusul trebuia să fie pe măsură. Arhitectura flamandă întregește peisajul canalalelor răspândite peste tot în acest mic oraș și totul arată mai bine în lumina caldă, puțin roșiatică, a apusului. La o distanță rezonabilă de Brussels, capitala Belgiei care e legată de mai multe orașe ale României prin zboruri directe, apusul din Bruges este cu siguranță un must-see.

cele mai frumoase apusuri europa bruges belgia
Sursa foto: https://www.st-christophers.co.uk

3. Cabo Da Roca, Portugalia

Aici este primul loc din lume unde am simțit cu adevărat solemnitatea oceanului. Tăcut și liniștit în larg, învolburat la mal, cu vântul vorbind în numele său, oceanul este locul preferat de ascunziș al soarelui. Dacă ajungi în Lisabona, îți recomandăm o călătorie până în punctul cel mai vestic al Europei continentale. Nu uita, Cabo da Roca se simte mai mult decât se vede.

cele maai frumoase apusuri europa cabo da roca blog calator
Apus Cabo da Roca
Sursa foto: wikimedia commons

Despre Lisabona și Cabo da Roca am scris și AICI

4. Praga, Cehia

Mi-am reamintit cât de frumoasă e Praga în decembrie anul trecut. În prag de Crăciun, am vrut să vedem capitala Cehiei împodobită cu straie de sărbătoare, așa că ne-am făcut bagajele și am pornit la drum. Concluzia? Praga e strălucitor de specială și frumoasă în orice anotimp ai merge. Iar finalul de zi? Surprinse pe dealuri când își aștern culorile în tonuri calde și dulci peste romantismul orașului, cu siguranță sunt cele mai frumoase apusuri din Europa.

cele mai frumoase apusuri in europa praga blog calator
Apus în Praga.
Sursa foto: http://ovadiaandsons.tumblr.com

5. Innsbruck, Austria

Închei lista de astăzi cu cele mai frumoase apusuri în Europa cu o destinație aflată la poalele Alpilor. Unul dintre cele mai deosebite orașe ale Austriei, Innsbruck oferă o varietate de distracții. Potrivit atât pentru o excursie la ski pe timpul iernii, cât și pentru un city break în celelalte anotimpuri, capitala regiunii Tirol te va răsfăța cu un final al zilei perfect.

innsbruck cele mai frumoase apusuri in europa
Innsbruck.
Sursa foto: D. Jovanovic Photography

Lista este deschisă completărilor și sugestiilor, acest articol reprezentând doar o parte a tuturor locațiilor cu un apus uimitor. Pe viitor plănuim să vă prezentăm încă o serie de orașe și zone unde puteți să fiți martori ai celui mai spectaculos moment al zilei.